Prijavite se na radionicu kreativnog pisanja u Jastrebarskom!

U organizaciji Kreativnog studija Zvrk u četvrtak, 23. veljače 2023. od 17:30 do 19:30 sati u Glazbenoj školi Jastrebarsko održat će se radionica kreativnog pisanja za djecu i mlade od 10 do 16 godina

Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz prethodnu prijavu na mail kreativni.studio.zvrk@gmail.com do srijede, 22. veljače, a broj sudionika je ograničen.
Kreativni studio Zvrk u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazalištem Škrabe program za poticanje čitanja i pisanja “Vrelo zavičaja” provodi već pet godina, a u sklopu njega postavljene su četiri Male besplatne knjižnice (u Jastrebarskom, Klinča Selima i Krašiću) te održane brojne radionice kreativnog pisanja, uživo i online. Na dosadašnjim radionicama pisanja sudjelovala su djeca i mladi iz mnogih dijelova Hrvatske te Bosne i Hercegovine. U Jastrebarskom će se ove godine održati predstavljanje prve knjige s njihovim najboljim pričama, kao i susret svih mladih spisatelja koji su do sada sudjelovali na Zvrkovim radionicama pisanja.
Radionicu kreativnog pisanja vodit će magistra komparativne književnosti Klementina Škrabe koja kaže: “Cilj svih naših radionica kreativnog pisanja je pokazati da pisanje može biti zabavno. Rado bismo da se na ovu radionicu prijave i oni kojima pisanje inače baš i nije omiljena aktivnost – dokazat ćemo im da pišući mogu putovati kroz vrijeme, smišljati svoje vlastite uzbudljive zgode i pustolovne priče.”
Održavanje programa “Vrelo zavičaja” i ove godine pomaže Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.