Pri kraju sanacija klizišta prema Prodin Dolu i Kupeč Dolu

Gotovo 800 metara duga dionica prometnice prema naseljima Prodin Dol i Kupeč Dol sanirana je sredstvima Europske unije, a time je riješen još jedan od problema mještana svetojanskog kraja

Radove vrijedne više od milijun eura izvodi tvrtka Fracasso production iz Rijeke, a uključili su i drenažu, površinsku odvodnju te potpornu i kolničku konstrukciju.

Završetkom radova na sanaciji ovog klizišta moći ćemo podvući crtu u 2023. godini i zaključiti jedan od najvećih projekata kojim je u Jastrebarskom obnovljeno više od 50 kilometara prometnica za što je iz Fonda solidarnosti odobreno gotovo 12 milijuna eura“, istaknuo gradonačelnik Zvonimir Novosel te dodao kako je samo na svetojanskom području sanirano više od 11 kilometara.

Odnosi se to na radove u naseljima Belčići, Bukovac, Svetojanski, Draga Svetojanska, Gorica Svetojanska, Ivančići, Miladini, Prodin Dol i Toplice, a osim radova na sanaciji prometnica osigurana su sredstva i za sanaciju klizišta u naselju Prodin Dol te za izradu projektne dokumentacije za sanaciju klizišta u Gorici Svetojanskoj, Dragi Svetojanskoj i Redovju.

U obilasku radova gradonačelniku su se pridružili gradski vijećnik Milan Frkonja te predsjednik Mjesnog odbora Sveta Jana, Pavao Budinšćak, kao i njegova zamjenica Nikolina Ribarić, potpredsjednik Gradskog vijeća Milenko Kordić, resorna pročelnica Irena Strmečki, suradnici i predstavnici izvođača radova.

Pavao Budinšćak izrazio je ispred mještana Prodin Dola i Kupeč Dola zadovoljstvo jer se radovi izvode vrlo kvalitetno, ali i u kratkom roku. „Možemo biti zadovoljni sa svime što je učinjeno u svetojanskom kraju. Naravno da potreba uvijek ima, ali u posljednje je vrijeme velik dio problema ovog područja ipak riješen“, istaknuo je Budinšćak.

S time se složio i Milan Frkonja dodavši kako mještani ovih naselja nisu mogli poželjeti ljepši dar pod bor, jer prometna povezanost stanovnicima udaljenijih naselja zaista život znači.

P.A.