Preminula Đurđica Hočevar-Medvedovski

U 74. godini života napustila nas je Đurđica Hočevar – Medvedovski koja je svojom aktivnošću ostavila dubok trag u društvenom životu Jastrebarskog, a time i zaslužila Nagradu Grada u 2013. godini

Bila je istaknuta članica brojnih udruga, Udruge jasličara Jaska, Planinarskog društva Jastrebarsko, Streljačkog kluba Jastrebarsko, Kluba 61. Samostalne bojne Zbora narodne garde Jastrebarsko 91, Dijabetičkog društva Jastrebarsko, Prijatelja hrvatskih božićnih jaslica u Zagrebu, Matice hrvatske, vijećnica Pastoralnog vijeća Župe sv. Nikole biskupa Jastrebarsko, članica Akademskog kluba Jastrebarsko i DVD – a Jastrebarsko.

Desetljećima je sudjelovala u mnogim humanitarnim akcijama te na očuvanju kulturne i povijesne baštine svog voljenog zavičaja.
Diplomirana veterinarka, hrabra sudionica Domovinskog rata, istaknula se naročito organizacijom mnogih izložbi božićnih jaslica u Jastrebarskom, Hrvatskoj i inozemstvu.
Počivala u miru
Posljednji ispraćaj Đurđice Hočevar-Medvedosvski bit će u ponedjeljak 13. ožujka u 13 sati na gradskom groblju u Jastrebarskom.