Predstavljanje projekta obnove dvorca Erdödy

Svečano predstavljanje EU projekta „Obnova i revitalizacije dvorca Erdödy u Jastrebarskom“, vrijednog 73,6 milijuna kuna, održat će se u perivoju dvorca, u petak 27. kolovoza od 20 sati.

Grof Erdödy-najpoznatiji stanovnik najstarijeg zdanja u Jastrebarskom, nakratko će se ponovno vratiti u naš grad kako bi nas kroz glazbeno-scenski nastup pokušao podsjetiti na doba najvećeg sjaja dvorca Erdödy. Dvorac Erdödy simbol je grada Jastrebrskog te zaštićeno kulturno dobro, a čija je obnova i očuvanje od izuzetne važnosti za ostvarivanje brojnih kulturnih, društvenih i ekonomskih koristi cijelog jaskanskog kraja.
S tim ciljem je i započeo projekt obnove dvorca koji će donijeti brojne pogodnosti za cjelokupnu lokalnu zajednicu stvaranjem novih vrijednosti i čuvanjem nasljeđa predaka te obnavljanjem kulturne baštine. Projekt Obnova i revitalizacija dvorca Erdödy u Jastrebarskom vrijedan je 73.639.686,93 kuna, od čega odobrena sredstva iz fondova EU iznose 49.503.626,59 kuna. Provodi se u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezija za razdoblje 2014. – 2020., a isti je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Između ostalog, projekt obuhvaća i izgradnju pristupne infrastrukture, a njegovom će se provedbom ujedno spriječiti daljnje propadanje i neiskorištenost vrijednog prostora te proširiti namjena lokacije u javne, društveno-kulturne, ekonomske i turističke svrhe.
Program u perivoju dvorca počinje u 20 sati, a zbog epidemioloških uvjeta, broj sjedećih mjesta biti će ograničen.
GJ