Predstavljanje knjige “Ina otkriva zavičaj” Klementine Škrabe

Nova knjiga u nakladi Kreativnog studija Zvrk, nastala u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazalištem Škrabe bit će predstavljena u Jastrebarskom u nedjelju, 3. prosinca 2023.

Knjiga “Ina otkriva zavičaj” peta je knjiga autorice Klementine Škrabe, članice Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade te odnedavno i Društva hrvatskih književnika. “Ina” je zamišljena kao svojevrsni turistički vodič za djecu i mlade kroz jaskanski kraj, a na poleđini knjige piše:
“Ova knjiga kroz priču o Jastrebarskom i jaskanskom kraju (Krašić i Pribić, Žumberak, Pisarovina te Klinča Sela i Okić) oda je mirnom životu na ladanju, upozorava na važnost malih stvari i sitnih radosti, slavi ljubav prema prirodi, ljepoti, životinjama i ljudima, a pritom ukazuje na vrijednosti malog grada u odrastanju i životu svakog njegovog stanovnika.”
Grafičku pripremu i ilustracije knjige “Ina otkriva zavičaj” potpisuje Vesna Marinić, a kako je autorica knjige Klementina Škrabe umjetnička voditeljica Kazališta Škrabe i predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom, u programu predstavljanja knjige sudjelovat će, između ostalih, i mali i veliki glumci Kazališta te Gradsko pjevačko društvo “Javor” koje pod ravnanjem prof. Ive Barač djeluje u sklopu jaskanskog ogranka Matice hrvatske.
Predstavljanje knjige “Ina otkriva zavičaj” održat će se u Glazbenoj školi Jastrebarsko u nedjelju, 3. prosinca 2023. u 19:30 sati, a tom prilikom knjiga će se kao idealan nikolinjski i božićni poklon za djecu i mlade moći nabaviti po promotivnoj cijeni od 15 €. U Glazbenoj školi tada će se moći kupiti po povoljnim cijenama i ostale knjige objavljene u nakladi jaskanske Matice.
Veselimo se Vašem dolasku i upoznavanju s Ininim zavičajem!

MH