Povijesno predstavljanje Gradskog kazališta Jastrebarsko publici u Zagrebu

Nakon tri premijerne izvedbe nove predstave “Tko je ukrao malu balerinu”, Gradsko kazalište Jastrebarsko po prvi će se put predstaviti publici u Zagrebu

Ovu prvu, a stoga i povijesno važnu izvedbu, odigrat će u nedjelju, 7. svibnja s početkom u 20 sati u Sceni Vidra i to u vlastitoj organizaciji, a ulaznice su već u prodaji.

Zagrebačkoj publici predstavit će se tako rad kazališta koje neprekidno djeluje punih 55 godina i kroz koje je u više od pet desetljeća prošlo nekoliko stotina, pa i tisuća osoba. Nije ovo prvi susret sa zagrebačkom publikom koja je prepoznala kvalitetu i dolazila na predstave jaskanskih kazalištaraca, no svakako je prva prilika da se oni u najboljem svjetlu predstave na pozornici glavnoga grada. Uvjereni smo kako će se i za ovu izvedbu tražiti karta više, a mamac za to su, osim sjajne glume i poznata imena hrvatske kazališne scene, redatelj Mario Kovač i autor teksta Milan Fošner.

No, i prije zagrebačke izvedbe jaskansko kazalište čekaju novi izazovi, nastup na 26. Smotri kazališnih amatera koja će se održati u subotu i nedjelju, 15. i 16. travnja u Domu kulture Buševec. Među ukupno 11 predstava naći će se tako i dvije predstave Gradskog kazališta Jastrebarsko, dječja hit predstava “Što govoriš to postojiš” koju su napisale i režirale Klara Blažek i Lucija Severinac i nova predstava “Tko je ukrao malu balerinu”. U punom sastavu, s dječjim i odraslim ansamblom, dat će sve od sebe da se državnoj selektorici i županijskoj komisiji predstave u najboljem svjetlu i pokušaju izboriti nastup na 63. Festivalu kazališnih amatera koji se u Vodicama održava sredinom svibnja ove godine.

Iako su i na županijskoj i na državnoj razini osvajali nagrade za glumačka, ali i umjetnička i tehnička ostvarenja, najviše od svega jaskanske kazalištarce raduje susret i razmjena iskustava s drugim glumačkim skupinama te gostovanja diljem Zagrebačke županije i Republike Hrvatske.

GKJ