Potvrda sjajnom programu zimovanja

Program zimovanja i škole alpskog skijanja koji provodi Društvo Naša djeca Jastrebarsko dobio je i potvrdu resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja

Prema mišljenju Agencije za odgoj i obrazovanje, sportski program čiji je autor profesor Saša Rodić u skladu je s pravilima struke i kao takav dobio je pozitivno mišljenje.
Podsjetimo, nakon nekoliko godina jaskanski su osnovnoškolci i srednjoškolci, njih 47, ponovno organizirano stali na skijaške staze u sklopu Zimske igraonice kroz koju se provodi i škola klizanja i hokeja na ledu za djecu mlađeg uzrasta.

Osim sportskog programa, djeca su uživala i u nizu društvenih aktivnosti s ciljem povezivanja, poticanja njihove kreativnosti i zajedničkog stvaranja uspomena.
Program je sufinancirao Grad Jastrebarsko, a pomogla ga je i Sportska zajednica grada Jastrebarskog, uz partnere u projektu –Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu u sklopu projekta SKI EASY, Srednju školu Jastrebarsko i Osnovnu školu „Ljubo Babić“.

Organizatori planiraju nastavak programa i dolazeće zime, za što već postoji velik interes djece i roditelja.
Napomenimo kako je ovo već četvrti verificirani program u Jastrebarskom u samo dvije godine. Nakon projekta Sa STEMom raSTEMo koji također provodi Društvo naša djeca Jastrebarsko, Ministarstvo je pozitivnim ocijenilo i program uvođenja novog zanimanja – tehničara za logistiku i špediciju u Srednju školu Jastrebarsko, kao i program „Sa mnom si siguran“ koji provodi Vijeće za prevenciju Grada Jastrebarskog.

Društvo Naša djeca Jastrebarsko provodi i ostale sportske programe koji su također verificirani za provođenje; obuku neplivača i školu plivanja, školu klizanja i univerzalnu sportsku školu Mali vitez, što dokazuje kako su Ljetna i Zimska igraonice ne samo zaštitni znak Jastrebarskog, već i primjer drugima kako kvalitetno raditi s djecom.

P.A.