Poštujte naše znakove

Povodom početka nove školske godine, Policijska postaja Jastrebarsko provodit će akciju „Poštujte naše znakove“, kako bi se postigla što veća sigurnost djece na cesti, tj. zaštita i sprečavanja ugrožavanja njihovih života.

Povodom akcije „Poštujte naše znakove“ policijski službenici Policijske postaje Jastrebarsko pojačano će vršiti kontrolu prometa u zonama škola i sankcionirati prometne prekršaje prema nediscipliniranim vozačima, odnosno prema vozačima koji ne poštuju prometne propise, a poglavito prekršaje ne poštivanja prednosti prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu, nepoštivanje ograničenja brzine, nepropisno parkiranje vozila, a osobito na nogostupu i pješačkim prijelazima, kao i druge prometne prekršaje.
Stoga upozoravamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače da se pridržavaju prometnih propisa kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu, a poglavito djece.
Tijekom vikenda na području Policijske uprave zagrebačke, tako i na području Policijske postaje Jastrebarsko, provodit će se pojačan nadzor vozila i vozača, a koje se provodi zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu, kao i u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenja dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i drugih prekršaja, poglavito koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.
Ovim putem molimo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila, a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu.

PP Jastrebarsko