Posljednji pogled na ruševni dvorac

Građani Jastrebarskog i posjetitelji po posljednji će put moći vidjeti dvorac Erdödy u Jastrebarskom prije početka njegove obnove i to na vođenim turama.

 Turističke ture po perivoju bit će organizirane u subotu i nedjelju, 9. i 10. srpnja te 16. i 17. srpnja. Svi obilasci kreću u 18 sati s glavnog ulaza u perivoj.
Jaskanski perivoj proglašen je najljepšim parkom u Hrvatskoj prema odluci Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata, u što će se moći uvjeriti i svi sudionici ovih tura.
Licencirani turistički vodiči Damir Miljković i Zvjezdana Domladovac ispričat će priču o perivoju dvorca Erdödy i samom dvorcu, a u sklopu obilaska građani će moći ući u atrij dvorca kako bi po posljednji put razgledali dvorac prije njegove obnove.
Važno je napomenuti kako će zadržavanje biti vremenski ograničeno, a bit će osigurana i zaštitna oprema te će biti moguće razgledati atrij, bez uspinjanja u prostor same građevine.
Molimo građane da se prijave za ture na e – mail: info@jastrebarsko.hr.
Pogledajte i zabilježite dvorac po posljednji put prije no što zablista u novom sjaju, na ponos svih Jaskanaca. Sve fotografije možete dostaviti na e-mail: info@jastrebarsko.hr kako bi se one mogle koristiti na izložbi fotografija koja će biti organizirana.
Stvarajmo zajedno uspomene!

P.A.