POSJET LEGENDI BORILAČKIH SPORTOVA JASTREBARSKOM

POSJET LEGENDI BORILAČKIH SPORTOVA JASTREBARSKOM

U srijedu, 20. listopada kao podrška Karate savezu Zagrebačke županije i Karate klubu „Jastreb“ Jastrebarsko su posjetile istinske legende karate sporta i borilačkih vještina Vjekoslav Šafranić i. Enver Idrizi, u prisutnosti predsjednika Hrvatskog karate saveza i glavnog tajnika Svjetske karate federacije Davora Cipeka.

Ove legende upoznali su se radom i rezultatima koje postižu karate klubovi Zagrebačke županije, a u osobnom razgovoru posebno ih je zanimalo stanje u Karate klubu „Jastreb“, načinu rada, financiranja i sportskih uspjeha. Posebnu pohvalu i podršku jaskanskom karate klubu iskazali su upravo održanom Prvenstvu Hrvatske u borbama za mlađe uzraste u Jastrebarskom.
Evo nekoliko crtica iz bogate sportske karijere ove dvije legende:
Vjekoslav Šafranić nedavno je izabran za predsjednika sportskog saveza Grada Zagreba, a u svojoj impozantnoj karijeri može se izdvojiti:

– od 1971. do 1979. – Višestruki PRVAK SFRJ u teškoj i apsolutnoj kategoriji – karate
– 1974. Zagreb. – karate – APSOLUTNI PRVAK APSOLUTNIH PRVAKA EUROPE
– 1976. – Nica – karate – SVJETSKI PRVAK,
– 1982. – Hong Kong – kickboxing – SVJETSKI PRVAK,
– od 1971. do 1979. – Reprezentativac karate reprezentacije SFRJ
– Prvi koji je krenuo s bavljenjem full contacta na području SFRJ
– Profesionalno nastupao u full contactu i kickboxingu – održao sveukupno 24 meča, od toga 21 pobjeda, 2 poraza i 1 neriješeni meč
– 1985. – oprostio se od vrhunskog sporta pred punom dvoranom Doma sportova

Envera Idrizija u svojoj bogatoj sportskoj karijeri vežu mnoge izuzetne zanimljivosti:

– Enver Idrizi osvojio je prvu medalju za neovisnu Hrvatsku. Bilo je to na dan priznanja 15. siječnja 1992. godine, tog se dana održavao jedan turnir u Milanu.
– Enver Idrizi bio je svjetski prvak u apsolutnoj kategoriji, europski prvak 1993. i 1995, doprvak 1994. te svjetski doprvak 1994, osvajač Svjetskoga kupu 1993. i 1995. godine. U svojoj bogatoj karijeri Idrizi ni sam ne zna koliko je medalja osvojio.
– Glumio u filmu ‘Ne zaboravi me’ Jakova Sedlara snimljen prema scenariju kojeg je napisao Jaskanac Nino Škrabe, ali i u filmu ‘The Order’ u kojem je glumio i Jean-Claude Van Damme. Kasnije i u jednom filmu na Kosovu.
– Enver Idrizi dvaput je u životu pobjeđivao i Chucka Norrisa, družio se sa boksačem Muhamadom Alijem i bio je među prvima koji je, zbog rata u Hrvatskoj, prosvjedovao ispred Ujedinjenih naroda u New Yorku…
Još bi se puno zanimljivosti moglo napisati koje se vežu za ovoga karizmatičnog i vrlo toplog sugovornika koji izuzetno voli Hrvatsku.
Ivan Hodak