Ponovno kreće nordijsko hodanje i obilježavanje Nacionalnog dana hodanja

U Jastrebarskom ponovno kreće jesenski dio besplatnog nordijskog hodanja za sve zainteresirane građane

Ovaj projekt uspješno provodi Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme, a jesenji dio kreće ovu subotu 01.10.2022. u 09:00 sati ispred Žitnice u  Perivoju dvorca Erdody. Program će se odvijati svaku subotu od 09:00 sati u trajanju od sat vremena. Navedena aktivnost je potpuno besplatna za sve polaznike, a u sklopu nje će se provoditi i program „Hodanjem do zdravlja“ kojeg je nositelj Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Navedeni program  dio je projekta Živjeti zdravo kojeg je nositelj DZSIR Jastreb extreme za cijelu Zagrebačku županiju te ga  provode licencirani voditelji Nordijskog hodanja.
Istog dana u cijeloj našoj zemlji obilježiti će se i Nacionalni dan hodanja, a tim povodom, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u suradnji s mrežom zavoda za javno zdravstvo, provest će obilježavanje ovog dana u sklopu javnozdravstvene akcije „Hodanjem do zdravlja“ u okviru nacionalnog programa “Živjeti zdravo” u svim županijama Republike Hrvatske.

Cilj je akcije organiziranim aktivnostima promicanja zdravlja informirati i senzibilizirati građane Republike Hrvatske svih dobnih skupina o pozitivnim učincima redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje.
Na taj način građanima će biti omogućeno uključivanje u redovito i organizirano grupno hodanje uz stručno vodstvo. Svojim radom Hrvatski zavod za javno zdravstvo nastavlja promovirati hodanje kao iznimno zdrav i učinkovit oblik tjelesne aktivnosti, a ujedno jača svijest i posebno motivira tjelesno neaktivno stanovništvo da stvara zdrave životne navike kako bi preventivno štitili svoje zdravlje.
Obilježavanje za cijelu Zagrebačku županiju održati će se u Jastrebarskom u Perivoju dvorca Erdody u subotu u 09:00 sati te se pozivaju svi zainteresirani da se pridruže i podrže ovu manifestaciju.

Mladen Budinšćak