Podvig Josipa Lackovića u čast Oluje!


Jaskanac Josip Lacković jučer u predvečernjim satima izveo je pravi podvig preletjevši u svom avionu ispod Sisačkog mosta u Sisku u čast veličanstvene hrvatske vojno redarstvene akcije Oluja.

Nakon dugo priprema i puno pribavljenih dokumenata Hrvatska Agencija za civilno zrakoplovstvo izdala je dozvolu, izuzeće, našem Jaskancu Josipu Lackoviću za prelet ispod mosta u Sisku. Dozvolu je zatražio za prelet u vrijeme Kupskih večeri krajem kolovoza, a pripremni let dozvoljen mu je 4. kolovoza koji je Lacković posvetio 26. obljetnici proslave Oluje.


-Prelet ispod Sisačkog mosta ima svoju povijest, rekao nam je u razgovoru Josip Lacković, koji je proučavajući dostupnu literaturu otkrio da je prvi prelet napravio Ivica Jakovlić, rođen u Jastrebarskom 1908. godine. Taj prvi let avionom ispod mosta u Sisku Jakovlić je odradio 1932. ili 1933. godine. Poslije njega prelet ispod mosta imao je Zlatko Šintić 1935. , a potom i Milan Korica 1941. godine.
Sada je u povijest upisan još jedan Jaskanac, Josip Lacković, iskusni pilot koji je proteklih godina osvojio brojne nagrade na raznim natjecanjima. Ako želite vidjeti njegov slijedeći prelet ispod Sisačkog mosta dođite 28. kolovoza na Kupske večeri u Sisak i uživat ćete u ovom jedinstvenom podvigu.
Čestitke našem Josipu!
I.K.