Počeo Jaska art festival

U prekrasnom ambijentu perivoja dvorca Erdödy sinoć je započeo ovogodišnji Jaska art festival u organizaciji Centra za kulturu, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zvonimira Novosela.

Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa sinoć je nastupom sjajnih glazbenika ansambla Acoustic Projecta započeo četvrti po redu Jaska art festival. U predivnom ambijentu perivoja dvorca Erdödy publika je mogla uživati u vrhunskim izvedbama ovog poznatog ansambla koji je 2008. osnovao skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović.


Moglo se točno osjetiti koliko je i jednima i drugima nedostajalo ovakvo druženje, glazbenicima da sviraju pred publikom, a publici da u sjajnom ambijentu uživaju u čarima atraktivnog i interesantnog koncertnog programa Acoustic Projecta. Naime, aranžmani Dubravka Palanovića su doista upečatljivi bilo da se radi o klasici ili poznatim hrvatskim popevkama koje je publika s oduševljenjem prihvatila kao izvrstan spoj inovativnosti i tradicije.


Festival su otvorili umjetnički voditelj Nikola Fabijanić koji je i sam član ansambla, i zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić, koja je zahvalila glazbenicima na sudjelovanju i nastupu na ovom po mnogo čemu jedinstvenom festivalu koji se ove godine održava ispred dvorca Erdödy čija će obnova uskoro krenuti.


Nakon sinoćnjeg otvorenja i koncerta, program ovogodišnjeg Festivala nastavlja se 23. i 24. lipnja, također u perivoju dvorca Erdödy gdje će nastupiti Mobilis kvartet saksofona i Podium brass kvintet.


Sinoćnji koncert pratio je i gradonačelnik Zvonimir Novosel, koji nam je u razgovoru rekao kako je sretan što su zahvaljujući boljoj epidemiološkoj situaciji započela ovakva druženja i događanjsa koja su i naši građani s oduševljenjem dočekali.
-Pozivam sve Jaskanke i Jaskance da izađu iz svojih domova, zajedno sa svojom obitelji prošeću našim predivnim parkom i posjete festival koji je prilika svima nama za uživanje u muziciranju eminentnih i svjetski poznatih glazbenika, rekao nam je gradonačelnik Novosel.
Ivica Krčelić