Počeo Jaska Art Festival

Nastupom Varaždinskog komornog orkestra započeo je peti po redu Jaska Art Festival koji organizira Centar za kulturu Jastrebarsko

Ovaj festival klasične glazbe ove godine održava se od 8. listopada do 10. studenog a pored Varaždinskog komornog orkestra na njemu će nastupiti Gudački kvartet Sebastian, Harlequin Art Collective, Duo Tudor – Režić, Lovro Pogorelić, Duo Aliada, sopranistica Ivana Lazar, trubač Krešimir Fabijanić i saksofonist Nikola Smetko.


Pokretač i umjetnički voditelj Festivala, ujedno i ravnatelj jaskanskog Centra za kulturu, ugledni je glazbenik, saksofonist i višestruki dobitnik nagrade Porin Nikola Fabijanić, a umjetnička voditeljica Festivala uz njega je i Linda Mravunac Fabijanić. Želja organizatora ovim je Festivalom na više lokacija u Jastrebarskom predstaviti program i izvođače koji će privući nove (i stare) ljubitelje klasične glazbe s jaskanskog područja, Zagrebačke županije, Zagreba i šire.

Prvi koncert pred brojnom publikom održan je u prekrasnom ambijentu crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije koja se nalazi u sklopu Franjevačkog samostana, a uz Varaždinski komorni orkestar kao soliti nastupili su trubač Krešimir Fabijanić i sopranistica Ivana Lazar.

Ovogodišnji festival otvorio je jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.
Festival se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačke županije, Grada Jastrebarskog i Austrijski kulturni forum.
Ulaz na sve koncerte u sklopu Festivala je slobodan.

CZK