Počelo 28. otvoreno prvenstvo grada Jastrebarskog u šahu

Nakon dvije godine stanke, uvjetovane koronom, započelo je 28. pojedinačno seniorsko klupsko prvenstvo, odnosno otvoreno prvenstvo grada Jastrebarskog

Na prvenstvu sudjeluje rekordan broj igrača- čak 17. Iz kluba ističu i veliko zadovoljstvo što se sve veći broj mladih uključuje u aktivnosti kluba. Zbog navedenog, neki se susreti, zbog skučenog prostora, nažalost moraju igrati u hodniku, te je klub u suradnji sa Sportskom zajednicom u postupku traženja adekvatnog prostora koji bi zadovoljio uvjete za igranje!

Igra se švicarskim sustavom u 9 kola, a do sada su odigrana 3 kola. U vodstvu su Jagunić, Cvetko, Klement i Rumiha Petar s 2,5 osvojena boda, a slijede Korak, Delač, Kezele i Rumiha Bruno s 2 boda. Redovna kola igraju se srijedom. Za upise djece i mladih sve informacije mogu se dobit na kontakt tajnika kluba, Mladena Lončarića, 098 254 685.

Jaska je pobjedom od 4:2 u zadnjem kolu protiv Duge Rese izborila glavni cilj- opstanak u IV.A ligi Centar, a Dugu Resu je tako poslala u V.ligu. Ukupno je osvojeno 8 bodova – postignute su dvije pobjede, 4 neodlučna rezultata i 5 poraza. Od pojedinaca istakli su se Jagunić, Korak i Klement
Šahisti Jaske nastupili su na vrlo jakom državnom ekipnom brzopoteznom prvenstvu u Velikoj Gorici. Ekipa u sastavu Cvetko, Deriš, Klement, Korak i Medved završila je nakon 13 odigranih kola u skladu sa svojim rejtingom – u donjem dijelu tablice, s dvije pobjede, 4 neodlučna rezultata i 7 poraza.

Mladen Lončarić