Počeli radovi na uređenju i sanaciji Mikloušićeve ulice

http://www.jaska.hr/images/content/v_28523.jpg

08.03.2021. Danas su krenuli radovi na uređenju Mikloušićeve ulice u Jastrebarskom, a prije uređenja samog kolnika izvest će se nužni radovi na sanaciji sustava odvodnje i zamjeni dotrajalog podzemnog naponskog kabla koji napaja centar Jaske

http://www.jaska.hr/images/content/v_28524.jpg

Naime, pregledom infrastrukture utvrđena je potreba za sanacijom dijela kanalizacijskih cijevi koje se nalaze u trupu ceste, kao i zamjena dotrajalog srednje naponskog kabla koji napaja cijeli centar Jastrebarskog. S obzirom na to, a prije sanacije i asfaltiranja samog kolnika ove ulice, Grad Jastrebarsko smatrao je nužnim izvesti radove na dotrajalim dijelovima infrastrukture. Tako je u međuvremenu dogovoreno da djelatnici gradske tvrtke Vode Jastrebarsko d.o.o. izvrše radove sanacije kanalizacijskih cijevi, dok će djelatnici HEP-a položiti novi podzemni kabel od trafostanice u Mikloušićevoj ulici do zelene površine na Strossmayerovom trgu. Nakon toga, uslijedit će i sama sanacija te asfaltiranje kolnika ulice, a izvođenje tih radova ugovoreno je sa tvrtkom Ceste Karlovac d.d. Procijenjena vrijednost radova sanacije i asfaltiranja iznosi oko 180 tisuća kuna, a isti su osigurani Proračunom za 2020. godinu.

http://www.jaska.hr/images/content/v_28525.jpg

S obzirom na početak radova, od 8. ožujka 2021. godine do okončanja istih neće se moći prometovati Ulicom, odnosno u smjeru od Zagrebačke kroz Mikloušićevu prema Ulici dr. Vladka Mačeka, već će se promet odvijati Zagrebačkom ulicom.

Također, a s obzirom da se u ovoj ulici nalazi i dvorište DVD-a Jastrebarsko, na snazi će biti privremena prometna signalizacija usklađena sa operativnim potrebama postrojbe i požarnim putem za brz izlaz vatrogasnih vozila iz spremišta. Upravo zato, ovom prilikom molimo sve vozače da se pridržavaju privremene prometne signalizacija te da za vrijeme radova ne parkiraju vozila u Mikloušićevoj ulici, kako bi se, u slučaju potrebe, osigurao brz i siguran izlazak vatrogasaca na teren, kao i izvođenje samih radova na gradilištu.

GJ