Plešivički Festival pjenušaca i jagoda oduševio posjetitelje

Sunčano vrijeme, prekrasna priroda, ponajbolji hrvatski pjenušci i domaće jagode privukli su velik broj posjetitelja na četvrti po redu Festival pjenušaca i jagoda

Još se jednom pokazalo kako je ova manifestacija pokrenuta s ciljem promocije vina i vinara, ali i pjenušaca kojima se Plešivica ističe i prednjači pred drugim vinskim regijama.

Osim u pjenušcima, posjetitelji su uživali i u jagodama članova Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije „Jagodni prsten“, a po prvi put mogli su i sami obići nasade lokalnog proizvođača OPG-a Damir Gregorić.

Uz pregršt zabave, dobre hrane i sjajne atmosfere, vinari su pokazali pravu dobrodošlicu i oduševili sve koji su na ovu manifestaciju „potegnuli“ iz različitih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Sudjelovalo je 12 vinarija, i to Dobra berba, Gregorić, Griffin Ivančić, Ivan Ivančić, Jagunić, Kolarić Coletti, Korak, Kurtalj, Sirovica, Šember, Tomac & Bajda i Vinogradarska kuća Braje. Bogatu ponudu pjenušaca i posebne pakete za posjetitelje Festivala ponudio je i Hotel Princess, a poseban ukras Plešivice bili su zanimljivi oldtimeri koji su kružili po vinarijama. U program su se uključili i ugostiteljski objekti u gradu pa prilike za zabavu nije nedostajalo.

Ovogodišnji Festival organizirala je jaskanska Turistička zajednica, uz podršku Grada i uz pokroviteljstvo Jane, no posebno treba istaknuti trud vinara zbog kojih manifestacija iz godine u godinu raste i privlači sve veći broj ljudi.

TZGJ