Pjenušavi doručak na Plešivici

Uz pogled na najbolje plešivičke položaje, u doručku s pjenušcima uživalo stotinjak posjetitelja

Vinogradarska kuća Braje bila je domaćin trećem Pjenušavom plešivičkom doručku u vinogradu, u nedjelju, 12. lipnja u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb, u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Jastrebarskog, gradom Jastrebarsko i uz podršku TZ Zagrebačke županije.

Hedonistička nedjelja s pogledom na poznate plešivičke anfiteatre izmamila je na izlet na Plešivicu mnoge Zagrepčane i Jaskance koji su uživali u pjenušavim vinima  vinarija Braje, Jagunić, Gregorić, Sirovica i Režek. Bogati plešivički doručak s domaćim proizvodima spremio je domaćin – vinogradarska kuća Braje, a plešivičke trešnje ponudio je OPG Pustaj. Uz zvuke gitare Admira i zvonak glas Elme iz Filmmusicorkestra, gosti su uživali uz ritam  glazbe iz poznatih naših (»Tko pjeva zlo ne misli« ) i svjetskih filmova.  Spoj vina, glazbe i umjetnosti začinila je izložba skulptura »Muze« mlade umjetnice Manuele Pauk, prema ideji TZ Jastrebarsko.

Uvodno su se gostima obratile predstavnice turističkih zajednica grada i županije.  Petra Masnec, voditeljica ureda TZ Jastrebarsko, pozdravila je nazočne spomenuvši brendiranje plešivičkog gorja i vina kroz mnoge događaje koje TZ i grad Jastrebarsko organiziraju te najavila novi projekt vezan upravo uz umjetnicu Manuelu Pauk »Land Art Jaska-Umjetnost dolazi k’ vama«.   Direktorica TZ Zagrebačke županije, gđa Ivana Alilović naglasila je važnost predstavljanja regije kroz  »najbolje od našeg kraja, a to je promocija lokalnih proizvoda, lokalnih priča i autentičnih doživljaja« koji pozivaju da nam se dođe opet, na Plešivicu.

Marija Vukelić
 Fotografije: Julio Frangen