Pedalirajte sa srcem za SOS Dječje selo Hrvatska

Nakon što je u listopadu prošle godine okupila velik broj sudionika iz cijele Hrvatske, srcolika biciklijada “Jaskansko srce” održat će se u malo drugačijem, ali jednako atraktivnom izdanju, u nedjelju, 15. svibnja

Start je u 10 sati u perivoju dvorca Erdödy gdje će biciklijada i završiti.
Ruta kreće iz perivoja Dvorca Erdödy, a prolazi kroz naselja Gornja Reka, Kupeč Dol, Ivančići, Gorica Svetojanska, Brezari, Slavetić, Puškarov Jarak, Pribić, Krašić, Guci Draganički s ciljem u Jastrebarskom. Podloga na ruti je u potpunosti asfalt.
Kako je cilj uživanje i druženje, dvije su okrjepe, prva u Dobroj berbi, a druga u perivoju po povratku.
Prijaviti se možete na: https://www.stoperica.hr/…/pedal-with-heart-za-sos…/91, a GPX tragove možete pogledati ovdje: https://ridewithgps.com/routes/39069953. Sav iznos prikupljen od kotizacija namijenjen je nabavci bicikala i opreme za djecu SOS Dječjeg sela Hrvatska. Za sve je sudionike osigurana medalja i okrjepa, dok će prvih 100 prijavljenih dobiti i poklon sponzora. Prijave su otvorene do 9. svibnja.
Inicijator je Ivan Puškarić, čovjek velikog srca koji se upustio u veliku humanitarnu avanturu vožnje biciklom granicom Lijepe naše kako bi podržao udrugu “Krijesnice” koja pomaže roditeljima djece oboljele od malignih bolesti.
On će dan ranije odvoziti čak 12 „srca“, odnosno 500 kilometara s preko 6 tisuća metara visinske razlike. Svako srce treba pronaći svog vlasnika, a Ivan ih nudi tvrtkama koje će kupnjom srca pomoći usrećiti djecu. Vrijednost svakog srca je 1.500 kuna, a sredstva će biti uplaćena na račun SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Petra Masnec