Pas pomagač s Kazalištem Škrabe

Na radionicama koje Kazalište Škrabe od početka travnja 2021. održava u Jastrebarskom na otvorenom nedavno se pojavio poseban gost – desetomjesečni labrador Itchy koji će, kad završi svoj trening, postati pas pomagač.

Itchy se nalazi u programu socijalizacije pasa Centra za rehabilitaciju “Silver” iz Zagreba. Mlade glumice i glumci Kazališta Škrabe pripremaju predstavu “101 dalmatiner” u režiji Klementine Škrabe i prema tekstu Nine Škrabea, a u toj predstavi većina likova su životinje, od kojih velika većina psi. Susret s Itchyjem sve ih je oduševio, a družeći se s njim shvatili su još i više koliko su psi pametne, hrabre i korisne životinje.

Kazalište Škrabe s voditeljicom Plesnog studija “Lepeza” iz Zagreba Idom Benčik i studenticom plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu Tenom Grabner surađuje od 2017, a baš je Ida zaslužna za dolazak Itchyja u Jasku i njegovo upoznavanje s jaskanskim glumicama i glumcima. Itchy je odličnim ponašanjem u susretu s mladim kazalištarcima zaslužio pljesak i pseće keksiće, a njegov boravak kod Ide trajat će još 6 mjeseci, nakon čega će uslijediti nastavak njegovog školovanja u Centru “Silver”, prije nego će biti dodijeljen osobi koja će trebati njegovu pomoć.

Ida i Tena zaslužne su za koreografije i scenski pokret u predstavama “Zemlja Čudesa” i “101 dalmatiner”, a one i svi jaskanski glumci nadaju se da će se premijera dugoočekivanog “101 dalmatinera” uskoro moći održati. No, sada postoji i još jedna želja – i Ida i Tena i svi kazalištarci nadaju se da će se Itchy pojaviti i na premijeri predstave, barem kao statist!