Otvoreni Dani meda

Pčelarska udruga Lipa Jastrebarsko i ove je godine ponovno organizirala svoju tradicionalnu, 17. po redu  manifestaciju Dane meda

Na otvorenju izložbe meda koja je postavljena u prostoru zgrade na Trgu kardinala Alojzija Stepinca kod župne crkve sv. Nikole biskupa okupili su se jaskanski pčelari i njihovi gosti, među kojima bila i zamjenica jaskanskog gradonačelnika Nikolina Ribarić, koja je otvorila ovogodišnju izložbu i poželjela pčelarima da im iduća godina bude tako dobra i medna kao što je bila ova.


Predsjednik udruge Lipa Darko Vancaš, prisjetio se prve izložbe koju su pčelari pripremili prije 18 godina i zahvalio svojim pčelarima na trudu koji ulažu iako su uvjeti za proizvodnju meda svake godine sve lošiji. U najboljim danima udruga je brojila preko 130 članova, dok ih je danas ostalo samo sedamdesetak.


Dane meda koji će biti otvoreni do 18. prosinca možete posjetiti svakodnevno od 10 do 18 sati i nabaviti kvalitetan med i pčelinje proizvode.
I za kraj treba reći da su jaskanski pčelari na 19. senzoričkom ocjenjivanju meda Zagrebačke županije koje je održano 19. listopada u Dugom Selu osvojili 4 zlatne i 10 srebrnih medalja.
Zlato su osvojili  Zlatko Novosel, Marijan Žalac, Darko Vancaš i Tomislav Ciban.

I.K.