Osamdeseti rođendan Marijana Jakopovića

Marijan Jakopović (1942), potomak stare jaskanske obitelji (njegov otac Josip bio je poznati trgovac i službenik Japetića), proslavio je nedavno 80. rođendan. Već 55 godina Marijan živi u Švicarskoj, ali često boravi u Jaski, u svojoj obiteljskoj kući

Stanovnik švicarskog grada Badena (kanton Aargau), ostavio je dubok trag u životu švicarskih Hrvata kao vrijedni suradnik Hrvatske katoličke misije i kao dugogodišnji dužnosnik Hrvatske kulturne zajednice. Bio je organizator brojnih predavanja, priredbi, koncerata i gostovanja hrvatskih uglednika i kulturnjaka u Švicarskoj. Triput je uspješno organizirao i nastupe jaskanskih kazalištaraca u švicarskim gradovima.

Ljubitelj nogometa, nekada junior Jaske, Marijan je stekao veliki ugled i u Badenu pa je 2019. izabran za počasnog člana švicarskog trećeligaša, nogometnog kluba FC Baden 1897. Kad god boravi u Jaski, Marijan ne propušta nijednu utakmicu svojih Jastrebova, čiji je također ponosni član. Stoga su mu njegovi jaskanski prijatelji prigodom proslave velikog životnog jubileja poklonili dres Jaske s njegovim imenom i brojem 80.
Bilo bi lijepo kad bi se u dogledno vrijeme Marijanu u čast u prijateljskom susretu ogledala dva njegova kluba, Jaska i Baden, u Jaski ili u Švicarskoj.
Dragi Marijane, sretan ti i radostan rođendan!

MH