Operativne snage – najveće bogatstvo grada!

Povodom Dana grada, Vatrogasna zajednica grada Jastrebarskog organizirala je, umjesto uobičajene vježbe, smotru u kojoj su sudjelovala 153 operativna vatrogasca iz 25 dobrovoljnih vatrogasnih društava s ukupno 39 vozila

Ni kiša nije omela naše operativce da pokažu svojim sugrađanima kako je briga o sigurnosti Jaske i Jaskanaca njihova najveća motivacija. Vozila su u koloni krenula s parkirališta preko puta perivoja dvorca Erdödy, kako bi se na Sajmištu održala smotra koju su proveli zapovjednik Vatrogasne zajednice Vedran Boričević i gradonačelnik Zvonimir Novosel.

U svom je obraćanju predsjednik Željko Popović istaknuo kako je iza nas godina povijesnih ulaganja u vatrogastvo. Više od tri milijuna kuna uloženo je tako u nabavku vozila i opremanje vatrogasaca, a velikim projektom koji su proveli Grad i Vatrogasna zajednica nabavljena su 4 vatrogasna kamiona, 5 kombija, 3 pickup-a te je raspodjelom vozila opremljeno 17 društava.
-Operativni vatrogasci najveće su bogatstvo naše zajednice, zato će naglasak i dalje biti na njihovom obučavanju i opremanju. Spremnost vatrogasaca za intervencije od velikog je značaja za sigurnost naših građana i to nam uvijek mora biti prioritet!, istaknuo je Popović.

Svoj ponos nije krio ni gradonačelnik Zvonimir Novosel. “Gledajući naše operativne vatrogasce, znam da možemo mirno spavati. Ovi ljudi svake minute svoga dana brinu o nama! Ne postoje riječi kojima bismo opisali svoju zahvalnost, ponos i poštovanje, dodao je gradonačelnik.

P.A.