Održana 128. sjednica Skupštine DVD-a Petrovina

U subotu 02.04.2022. godine održana je 128. redovna sjednica Skupštine DVD-a Petrovina

Sjednici su uz članove društva prisustvovali Zvonimir Novosel, gradonačelnik grada Jastrebarsko, Željko Popović, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko i velečasni Majk Rušec.
U pregledu Izvješća o radu DVD-a Petrovina za 2021. godine tajnica društva Jadranka Domjančić istaknula je da unatoč godini u kojoj je dio vatrogasnih aktivnosti bio ograničen zbog epidemiološke situacije, društvo bilo uspješno te je realiziralo većinu aktivnosti predviđenih planom rada.

Sredstvima ostvarenim putem Javnih natječaja Zagrebačke županije i Grada Jastrebarsko izvršena je nabavka stolova i stolica za dvoranu vatrogasnog doma kao i nabavka svečanih vatrogasnih odora.
Najvažniji događaj prošle godine bio je obilježavanje proslave 125. godina Puhačkog orkestra, koja je održana uz pokroviteljstvo Grada Jastrebarsko i financijsku potporu Ministarstva kulture.Vatrogasci DVD-a Petrovina intervenirali su na 16 vatrogasnih intervencija. Također su sudjelovali kod saniranja posljedica od potresa u Sisačko- moslavačkoj županiji.

S ciljem što bolje spremnosti postrojbe odrađene su interne praktične i teorijske vježbe.
Osposobljavanja za vatrogasna zvanja vatrogasac, vatrogasac 1. Klase, vatrogasni dočasnik 1. klase uspješno je završilo 14 članova.
Na sjednici su dodijeljene spomenice članovima društva za 10, 20, 30, 40 i 60 godina kao i uvjerenja o osposobljavanju te zahvalnice članovima društva za sudjelovanje pri saniranju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji od strane Hrvatske vatrogasne zajednice.

Predsjednik Ivan Samarin zahvalio se svim članovima na odrađenim aktivnostima u protekloj godini.
Naglasio je važnost podrške Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko, Vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko u realizaciji planova društva a posebno se zahvalio donatorima koji su financijski i materijalno pomogli društvu.
DVD Petrovina