Odličan  Krabat Trail 2023. okupio veliki broj natjecatelja

Proteklog vikenda u organizaciji Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme po drugi puta uspješno je održana međunarodna utrka Krabat trail

Na stazama u tri duljine, okupilo se preko 400 natjecatelja iz Slovenije i Hrvatske, a nastupila je i jedna izvrsna natjecateljica iz Slovačke.
Utrka je svoj start i cilj imala u novosagrađenom posjetiteljskom centru u Sošicama.  Svi trkači i njihova pratnja imali su priliku upoznati se s novim centrom i  sadržajima koji nam nudi, što svako pridonosi njegovoj promociji, a i promociji cijelog parka prirode Žumberak Samoborsko gorje. Ova utrka je vrlo dobar pokazatelj da ovakvih sadržaja nedostaje na području Parka prirode Žumberak Samoborsko gorje te je pravo osvježenje na sceni trail trčanja. Organizatori se nadaju da će utrka postati tradicionalna i da će se održavati svake godine u trećem mjesecu te okupljati veliki broj zaljubljenika u trail trčanje.

Također cilj ovog događanja je da što više ljudi upozna povijest Janka Šajatovića Krabata, a tome uvelike pridonosi i Monika Bračika. Monika je prisutnima pripremila prigodan program u kojem su sudjelovali Karlovački bubnjari – udruga Carolosboom, Vitezovi Vranski i skupina KONTEA-plesna skupina povijesnih plesova iz Konjščine odjeveni u kostime kojima su željeli dočarati vrijeme kada je živio Janko Šajatović Krabat.
Natjecatelje su staze vodile po najljepšim dijelovima Parka prirode Žumberak Samoborsko gorje te sa sigurnošću možemo reći da su impresije svih natjecatelja bile na najvišoj razini.
U vrlo dobroj i jakoj konkurenciji zabilježeni su zapaženi rezultati pobjednika na svim duljinama staza.
Završetkom utrke organizatori su najbolje natjecatelje nagradili medaljama i prigodnim poklonima sponzora.

Pobjednici

Krabat Trail 36K – muški

 1. Luka Bakarić (CRO)
 2. Romano Ščurić (CRO)
 3. Blaž Sajovic (SLO)

Krabat Trail 36K – žene

 1. Sandra Juhaz (CRO)
 2. Jasna Mikulić (CRO)
 3. Dijana Janžek (CRO)

Krabat Trail 18K – muški

 1. Miran Cvet (SLO)
 2. Luka Špehar (CRO)
 3. Stjepan Leljak (CRO)

Krabat Trail 18K – žene

 1. Katarina Lovrantova (SVK)
 2. Matea Blažinović (CRO)
 3. Jelena Bedeniković (CRO)

Krabat Trail 9K – muški

 1. Gabrijel Solenički (CRO)
 2. Goran Rosandić (CRO)
 3. Marko Vulje (CRO)

Krabat Trail 9K – žene

 1. Štefica Bubnjarić (CRO)
 2. Tamara Bulić (CRO)
 3. Mirjana Kolar (CRO)

Ekipni pobjednici:

 1. ZBNB/Zagorci i to je to
 2. SD Lastavica
 3. Samobor Trail

 Ovo događanje je izvrsni uvod i provjera organizacijskih mogućnosti, te postojećih staza i infrastrukture za neka buduća događanja, a i priprema za najveće sportsko rekreacijsko događanje Žumberak Trail 2023 u organizaciji Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme koje će se održati 01.07.2023. godine.

M.B.