Od Županijske uprave za ceste traži se hitno smirivanje prometa

Grad Jastrebarsko zatražio je od Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije rješavanje problematike prometa na pojedinim lokacijama, konkretno smirivanje prometa i osiguranje pješačkih prijelaza na prometnicama kojima upravljaju.

U ožujku ove godine održan je u prostorijama ŽUC-a sastanak na kojem je dogovoreno kako će se uspornici postaviti u zoni škole u sklopu radova na ŽC Sveta Jana, ali i na prometnicama uz područne škole u Volavju, Petrovini i Gornjem Desincu. Grad Jastrebarsko izradio je i ŽUC-u dostavio prometne elaborate i ishodio suglasnost MUP-a, no informacije o početku radova još uvijek nema.
Zaprimljena je u vezi s tim zamolba s peticijskim potpisima građana kojom traže regulaciju brzine kretanja vozila na županijskoj cesti Jastrebarsko D1 – Donja Reka – Plešivica, a istu je ŽUC-u Zagrebačke županije proslijedio predsjednik Gradskog vijeća Leon Bastašić, sa zahtjevom da hitno izvedu radove na postavljanju uspornika i prometne signalizacije na lokaciji kod Desinečke ulice i kod dječjeg igrališta, temeljem izrađenih prometnih elaborata.
-Nakon sastanka koji je gradonačelnik Zvonimir Novosel održao s predstavnicima županijskog ŽUC-a u ožujku 2021. godine pomaka još nema, s time da se veći dio problema odnosi na prometnice u neposrednoj blizini područnih škola, a sigurnost djece svima bi nam trebala biti prioritet. U Grad su počele pristizati i pritužbe roditelja, a pomoć u rješavanju problematike, odnosno ignoriranja naših zamolbi, zatražili smo i od Pravobraniteljice za djecu, istaknuo je Leon Bastašić.
-Nadamo se da će uprava ŽUC-a Zagrebačke županije prepoznati maksimalnu uključenost Grada u rješavanje ove problematike i napokon shvatiti svu težinu i ozbiljnost situacije, odnosno činjenicu da bi nam sigurnost građana, a posebno djece, trebala biti na prvom mjestu, zaključio je Bastašić.

P.A.