Obilježeno prvo postrojavanje jaskanskih dragovoljaca u Vrano Dolu

Predstavnici jaskanskih braniteljskih udruga, policije i Grada Jastrebarskog jučer su polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred Spomen ploče u kamenolomu Vranov Dol odali počast poginulim herojima – hrvatskim braniteljima, kao i svim nevinim žrtvama Domovinskog rata.

Postrojavanje jaskanskih branitelja ove se godine nije održalo u Vranov Dolu, već će se održati u perivoju dvorca Erdödy, u subotu 28. kolovoza u sklopu svečanog obilježavanja 30. obljetnice od početka Domovinskog rata i prvog postrojavanja 61. samostalne bojne ZNG RH.U ime gradonačelnika Zvonimira Novosela svijeću je upalila njegova zamjenica Nikolina Ribarić poručivši pritom: „Prije točno 30 godina, 16. kolovoza 1991. u kamenolomu Vranov Dol, jaskanski su dragovoljci stali uz bok jedan do drugoga i hrabrim srcem krenuli u obranu naše Domovine Hrvatske. Tog se dana prisjećamo puni emocije, zahvale i ponosa u čast hrvatskih heroja, odajući pritom počast poginulim hrvatskim braniteljima, kao i svim nevinim žrtvama Domovinskog rata. Neka im je vječna slava i hvala!“


Paljenjem svijeće, počast poginulim ovom je prilikom odao i predsjednik kriznog štaba tadašnje općine Jastrebarsko, Ivan Penić.