Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko obilježit će Svjetski dan zdravlja u četvrtak, 7. travnja

Tim povodom Gradsko društvo Crvenog križa na Strossmayerovom trgu, od 10:30 do 12:00 sati, provesti će mjerenje šećera i krvnog tlaka. Pozivamo sve građane da nam se pridruže.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) osnovana je 7. travnja 1948. te se od tada svake godine tog datuma obilježava Svjetski dan zdravlja s ciljem stavljanja naglaska na određenu zdravstvenu temu. Građanima se podiže svijest o postupcima koje svaki pojedinac i društvo mogu učiniti za svoje zdravlje tijekom cijele godine. Moto ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja je „Naš planet, naše zdravlje“, a pažnja je usmjerena na poduzimanje hitnih i prijeko potrebnih postupaka kako bismo održali Zemlju i njene stanovnike zdravima.
Hrvatski Crveni križ pridružuje se obilježavanju Svjetskog dana zdravlja kako bi se ukazalo na važnost očuvanja zdravlja i prevencije bolesti svih stanovnika Republike Hrvatske. Tim povodom društva Hrvatskog Crvenog križa organiziraju različite javnozdravstveno akcije u suradnji sa zdravstvenim stručnjacima u lokalnoj zajednici.
Dunja Vlašić