Obilježavanje Međunarodnog dana žena i okrugli stol-“Naše znanje naša je moć!”


Članovi gradske organizacije SDP-a Jastrebarsko, Foruma mladih SDP-a Jastrebarsko i članice Foruma žena SDP-a Jastrebarsko ove će subote, 5. ožujka, ispred poštanskog ureda u Jastrebarskom od 10:00 sati tradicionalno obilježiti Međunarodni dan žena prigodnom podjelom jaglaca.

Dan žena obilježava se u Jaski svake godine kao podsjetnik na sva dostignuća žena u svim područjima života, ali i na povijesnu borbu žena za ravnopravniji položaj u društvu. Ovom simboličnom gestom članice i članovi SDP-a Jastrebarsko žele pokazati kako se zalažu za ravnopravan položaj žena u našem društvu i gradu.
Također, povodom Međunarodnog dana žena Forum žena gradske organizacije SDP-a Jastrebarsko u suradnji s Gradskom organizacijom SDP-a Jastrebarsko organizira okrugli stol na temu „Naše znanje naša je moć“. Ovom temom ističemo uspješne žene koje su svojim primjerom pokazale da je uspjeh nešto što je nekoliko koraka od svih nas, bez obzira na spol. Predstavljajući hrabre, obrazovane i uspješne žene, želimo inspirirati sve ostale s porukom da je uspjeh moguć i da stojimo uz njih.

Okrugli stol održati će se u ponedjeljak, 7. ožujka 2022. godine u Centru za kulturu Jastrebarsko s početkom u 19:15 sati. U razgovoru će sudjelovati Sabina Glasovac, profesorica engleskog i njemačkog jezika i književnosti, saborska zastupnica i potpredsjednica Hrvatskog sabora; Nikolina Ribarić profesorica kemije i biologije, nekadašnja ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko, a sada zamjenica gradonačelnika Jastrebarskog; Nadica Žužak, nekadašnja pomoćnica ministra, zamjenica župana, a sada pročelnica u Gradu Jastrebarsko; Biserka Čičak, doktorica medicine i subspecijalistica pedijatrijske alergologije i imunologije i Antonela Lacković, jaskanska poduzetnica i vlasnica uspješnog grafičkog studija u Jastrebarskom.
Gradska organizacija SDP-a Jastrebarsko tradicionalno obilježava Međunarodni dan žena kao podsjetnik na sva dostignuća žena u svim područjima života, a ove godine želimo otići korak naprijed i čuti glas onih koje svojim primjerom pokreću društvo. Pokažimo svim našim sugrađankama svoju zahvalnost za svaki doprinos našem gradu i društvu!
L.B.