O Kemisu se oglasila i Inicijativa građana


Još jednom Jaski se nudi i nameće nešto što nije u našem interesu, nešto što nije dobro i što će nam ugroziti zdravlje i živote, te dugoročno i negativno utjecati na našu budućnost i na generacije koje dolaze, istakli su članovi Inicijative građana Jastrebarskog.

Inicijativa građana već je ranije u svoj program za lokalne izbore na koje izlaze s listom za Gradsko vijeće i kandidatom za gradonačelnika uvrstila problem tvrtke Kemis i smatra ga jednim od najvećih problema koji treba riješiti u što kraćem roku, s ciljem sprečavanja štete po zdravlje ljudi i okoliša.
Inicijativa građana najavila je da će od 17. do 31. svibnja organizirati potpisivanje online peticije, kao i fizičko potpisivanje 17. i 24. svibnja na Sajmištu, te 21., 22., 23. i 29. svibnja u centru Jaske.
-Apeliramo na zajedništvo građana oko ovog problema koji nas se jednako tiče, molimo Vas da zaboravimo na različitosti i podjele koje inače postoje i da se ujedinimo oko ove opasnosti koja nam svima jednako prijeti. – stoji na kraju priopćenja Inicijative građana Jastrebarsko.
I.K.