Novosel i Šlat čestitali šampionima

Nakon što su nedavno u svoj grad donijeli dva zlata, srebro i broncu s Europskog prvenstva za djecu, mlađe i starije kadete i juniore, članove Pon Do Kwan kluba Jastreb sinoć su posjetili jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel i predsjednik Sportske zajednice Domagoj Šlat

Pon Do Kwan klub Jastreb jedan je od najuspješnijih sportskih kolektiva u našem gradu. Mladi jaskanski kickboxeri pod vodstvom legendarnog Željka Derdića, te iskusnog trenera Henrika Matića, postižu vrhunske rezultate i donose u svoj grad najviša sportska odličja s državnih i međunarodnih natjecanja.

Tako su nedavno na Europskom prvenstvu održanom u Turskoj gdje je nastupilo preko 1500 natjecatelja iz cijele Europe osvojili dvije zlatne, te po jednu srebrnu i brončanu medalju. Za klub iz ovako male sredine to je čudesan rezultat na kojem su im čestitali gradonačelnik Novosel i predsjednik Sportske zajednice Domagoj Šlat.

-Od srca čestitam ovim mladim ljudima i trenerima, kao i vodstvu Kickboxing kluba Jastreb koje u rad s njima ulaže veliki trud, volju i znanje, rekao nam je prilikom posjete Pon Do Kwan klubu Jastreb gradonačelnik Novosel.

Treba reći da su se zlatnim odličjima na Europskom prvenstvu okitili Lovro Žamarija, u kategoriji junioria, light contact -94 kg i Matej Žamarija u kategoriji starijih kadeta, light contact -69 kg. Dora Matić je nastupila u starijim kadetkinjama, point fight -42 kg te osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju, dok je Sven Mačešić u juniorskoj kategoriji, kicku light -79 kg osvojio treće mjesto i brončanu medalju. Oni su svojim gostima demonstrirali kako izgleda jedna borba na natjecanju, a da bi i sam osjetio kako to izgleda u ringu, kao kickboxer okušao se je i gradonačelnik Novosel u meču s master instruktorom i nosiocem pojasa VII dan Željkom Derdićem, koji već godinama uspješno vodi jaskanske kickboxere i predsjednik je kluba.

U razgovoru s gradonačelnikom Derdić i Matić požalili su se kako im je sadašnji prostor na novoj tržnici u Jastrebarskom postao premali zbog velikog broja djece koja redovito treniraju. Budući da bi se sadašnji prostor mogao proširiti očekuju podršku Grada. Vjerujemo da će je i dobiti.

I.K.