Novogodišnji koncert jaskanskih puhačkih orkestara

U petak. 20 siječnja u Jastrebarskom je održan tradicionalni novogodišnji koncert vatrogasnih puhačkih orkestara s područja našega grada

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga i Vatrogasne zajednice našega grada u Glazbenoj školi Jastrebarsko održan je tradicionalni novogodišnji koncert na kojem je nastupilo šest puhačkih orkestara.

Najprije su se publici predstavili podmladci orkestara DVD-a Stankovo i Gornji Desinec, a zatim i oni veliki orkestri DVD-a Cvetković, Plešivica, Petrovina, Domagović i Gornji Desinec.

Iako je korona i ovdje uzela svoj danak, prvenstveno u uvježbavanju, a potom i u osipanju orkestara, ipak su tri orkestra pokazala vrhunsku kvalitetu. Puhački orkestar DVD-a Petrovina pod vodstvom Krešimira Fabijanića, orkestar DVD-a Domagović, koji je i najbrojniji  a radi pod vodstvom Marija Fabijanića i puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec pod dirigentskom palicom Miroslava Poljančića, oduševili su publiku u velikoj dvorani glazbene škole.

Treba reći da su puhači DVD-a Gornji Desinec prošle godine  na državnoj smotri održanoj u Đurđevcu osvojili zlatnu plaketu što im je i najveći uspjeh u dosadašnjem radu.


I za kraj kažimo još i to da će ove godine u lipnju puhački orkestar DVD-a Cvetković biti domaćin Susreta vatrogasnih orkestara Republike Hrvatske koji će se održati u sklopu proslave 130 godina djelovanja DVD-a Cvetković.

I.K.