Novo zapovjedno vozilo DVD-a Jastrebarsko

Na maloj svečanosti ispred vatrogasnog doma jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel predao je ključeve novog vozila zapovjedniku DVD-a Jastrebarsko Goranu Batušiću.

Jaskanski vatrogasci bogatiji su od utorka, 22. ožujka za još jedno vozilo. Radi se o zapovjednom vozilu kojeg su nazvali Jastreb 101, a poslužit će im za brze intervencije, uglavnom one tehničke naravi.


Za ovu priliku ispred vatrogasnog doma postrojili su se članovi društva i njihovi uzvanici kako bi uveličali ovu svečanu primopredaju vozila.

Predsjednik jaskanskog DVD-a Mirko Fabijanić zahvalio je Gradu i Vatrogasnoj zajednici na razumijevanju i prepoznatoj potrebi za ovakvim tipom vozila kako bi mogli što brže i učinkovitije izlaziti na intervencije. Fabijanić je ovom prilikom napomenuo kako jaskanski DVD ima preko 50 operativnih vatrogasaca što je impozantna brojka, ne samo u Županiji već i puno šire.

Zapovjednik društva Goran Batušić upoznao je prisutne s karakteristikama novog vozila.
-Riječ je o Nissan Navari proizvedenoj 2016. s dizelskim 2.5 motorom i snažnih 190 konja. Ono što je potrebno istaknuti su ručni mjenjač, blokade diferencijala i sporohodne brzine što mu omogućuje savladavanje i najtežih terena. Također, vozilo posjeduje kuku za vuču te električno vitlo sakriveno ispred prednje tablice, naglasio je Batušić i dodao kako potpuno opremanje tovarnog prostora vozila za operativnu upotrebu tek slijedi.
Novo vozilo je većim djelom financirano sredstvima Grada Jastrebarskog u sklopu projekta modernizacije jaskanskog vatrogasnog voznog parka, a do pune nabavne cijene sudjelovalo je i DVD Jastrebarsko vlastitim sredstvima.

Predajući ključeve novog vozila gradonačelnik Novosel pohvalio je veliku angažiranost i trud jaskanskih vatrogasaca koji nesebično pomažu u spašavanju imovine ali i ljudskih života i još jednom im čestitao na velikoj hrabrosti prilikom nedavnog gašenja velikog požara koji Jaska ne pamti i sprječavanja još veće tragedije.

Na kraju ove male svečanosti novo vozilo blagoslovili su vlč. Filip Marić i otac Marjan Jeftimov.
I.K.