Novo vozilo za vatrogasce iz Cvetkovića

Vatrogasci DVD – a Cvetković bogatiji su za novo kombi vozilo „Renault Traffic“ čije je ključeve u petak, 23. rujna predsjedniku Društva Mladenu Boričeviću uručio gradonačelnik Zvonimir Novosel

Dio je to velikog projekta opremanja vatrogasnih društava koji provode Grad i Vatrogasna zajednica grada Jastrebarskog, a kojim su do sad nabavljena 4 vatrogasna kamiona, 5 kombija, 3 pickup-a, a raspodjelom vozila opremljeno je 17 društava. Tako je i kombi koji su do sad koristili u Cvetkoviću darovan vatrogascima iz Zdihova.

-Uvijek treba ponoviti kako niti jedna kuna uložena u opremanje vatrogasaca nije potrošena, već će se ona višestruko vratiti kroz sigurnost naših građana. Neka vam novo vozilo služi u obavljanju vaše časne dužnosti!“, naglasio je Novosel.

U financiranje vozila uključili su se i Zagrebačka županija i njihova vatrogasna zajednica, samo Društvo i sponzori. Nabavna vrijednost vozila je 246.000 kuna, a s opremom prilagođenom za vatrogasne potrebe ukupna vrijednost vozila iznosi 280.000 kuna.
Vlastitim sredstvima vatrogasci DVD – a Cvetković kupili su vatrogasnu prikolicu, a uspješno su se prijavili i na projekt nabavke nove opreme nakon intervencija na potresima. Time su članovima osigurali nova odijela, kacige, čizme, rukavice, spasilačku vatrogasnu pilu, lampe, radiostanice, opasače i sjekirice.

Uz gradonačelnika, svečanoj su primopredaji nazočili i članovi vodstva Vatrogasne zajednice, a sve je to lijep uvod u 130. obljetnicu koju u Cvetkoviću slave dogodine. Društvo trenutno broji 156 članova od kojih 43 operativna člana te 55 članova djece i mladeži u natjecateljskim odjeljenjima i puhačkom orkestru.

P.A.