Novo parkiralište uz vanjsko vježbalište


U tijeku je prva faza uređenja parkirališta u Ulici Ivane Brlić Mažuranić, uz vanjsko vježbalište – street workout park

Naime, u sklopu projekta predviđena je i izgradnja parkirališta te sanitarnog čvora, a radovi se izvode u fazama. Tako će se u ovoj fazi omogućiti parkiranje vozila na toj površini, ponajprije za korisnike vježbališta i ribiče na obližnjem jezeru u perivoju dvorca Erdödy, ali i sve rekreativce i građane.

Radovi će obuhvatiti iskop, nasipavanje i zemljane radove na cijeloj površini budućeg parkirališta, vrijedni su 79,5 tisuća kuna bez PDV-a i dio gradskog Programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2022. godini.
U drugoj fazi izvodit će se radovi na odvodnji, građevinski i asfalterski radovi te radovi na hortikulturnom uređenju i ugradnji LED rasvjete.
Po uređenju, parkiralište će imati 15 parkirališnih mjesta, uključujući i 2 za osobe s invaliditetom te se time dugoročno rješava problem parkiranja onih gore skupina i čuva zelene površine.

Podsjetimo, suradnjom Grada Jastrebarskog, Hrvatskog olimpijskog odbora, Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Sportske zajednice grada Jastrebarskog realiziran je projekt koji je bio prijavljen na natječaj HOO-a, „Aktivna zajednica“ iz kojeg su osigurana sredstva za nabavku i kupnju sprava za vježbalište.
Na ovaj način svim je građanima omogućeno besplatno bavljenje tjelesnom aktivnošću, čime se potiče zdraviji i aktivniji način života lokalne zajednice.
P.A.