Novo osposobljavanje vatrogasaca


Osposobljeno više od 100 vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog.

U organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog u proteklih mjesec dana održana su četiri osposobljavanja i usavršavanja vatrogasaca vatrogasnih postrojbi s područja grada Jastrebarskog.


Osposobljavanje za zvanje Vatrogasac održano je u Petrovini, za zvanje Vatrogasac 1. klase održano je u Plešivici i Volavju, dok je usavršavanje za specijalnost za spašavanje pri tehničkim intervencijama održano u Jastrebarskom. Nakon odslušanih preko 120 sati predavanja i praktičnih vježbi polaznici su pristupili završnim ispitima pred ovlaštenim predavačima VZG Jastrebarskog. Više od 100 vatrogasaca tako je steklo nova zvanja, što će svakako doprinjeti boljoj, učinkovitijoj i operativnijoj spremnosti vatrogasnih postrojbi u narednom razdoblju.


Predsjednik Povjerenstva za osposobljavanje VZG Jastrebarskog, Ivica Sikra, izrazio je zadovoljstvo kandidatima koji su pokazali zainteresiranost, bili redoviti na predavanjima i vježbama i koji su na ispitima pokazali zavidno znanje, tako i predavača koji su svoj posao odradili na visokoj razini.


Zapovjednik VZG Jastrebarskog, Vedran Boričević, koji je ujedno i odgovorna osoba za provedbu i organizaciju zaštite od požara i drugih nesreća na području grada Jastrebarskog pohvalio je sve kandidate koji su stekli dodatna znanja i vještine koje će im svakako koristiti u daljnjem radu u svojim vatrogasnim postrojbama. Istaknuo je i da su stečena zvanja benefit grada Jastrebarskog i svih stanovnika u pogledu njihove sigurnosti u slučaju potrebe.
V.B.