Novi uspjeh jaskanskih balerina

Izvedba “Don Kihot –Segedilja ” u koreografiji Svetlane Lukić proglašena je najboljom na 17. TREPS Festivalu održanom proteklog vikenda u Zagrebu

Od 25. do 27.studenoga u Zagrebu održan je 17.TREPS festival plesa u Centru za kulturu Trešnjevka. U kategorijama klasični balet,suvremeni ples,show,jazz, društveni i urbani plesni izrazi natjecale su se 34 najbolje plesne skupine iz cijele Hrvatske.


Treps događanja tradicionalno su započela susretima plesnih grupa na kojima je u svibnju i lipnju predstavljeno više od 128 koreografija,43 plesne skupine u kojima je plesalo preko 800 mladih plesačica. Najbolji od njih kvalificirali su se za festival na kojem su se dodjeljene nagrade o kojima je odlučivao žiri u sastavu: Maja Đurinović, Ljiljana Gvozdenović, Andrej Izmjestjev, Koni Kosanović, Una Štalcar-Furač i Tihana Strmečki.

Balerine Baletnog studija Jastrebarsko nastupale su sa dvije koreografije Svetlane Lukić i to: Kaubojski ples s našim mlađim balerinama i Don Kihot –Segedilja s najstarijim polaznicama studija, koje su odlično predstavile naš grad Jastrebarsko.
Leonardi Šubar, Mirti Mesić, Viti Novosel, Hani Zmajlović, Pauli Golub, Emi Derdić, Haani Hađur, Petri Lovrinović i Magdaleni Stepinac čestitamo za najuspješniji nastup u plesnoj kategoriji klasični balet .
Baletni studio Jastrebarsko ovom prilikom čestita i plesnom studiju  Instict koji je također osvojio priznanje u svojoj kategoriji.

BSJ