Novi klinci na starom valu rock`n`rolla

Učenici 7. i 8. razreda OŠ „Ljubo Babić“ potrudili su se u školi oživjeti duh nekih prošlih vremena. U tome su i uspjeli i svojom kreativnošću dotaknuli sve prisutne

Riječ je o projektu Retrofest koji su osmislili zajedno sa svojim učiteljima, a pod vodstvom Maje Kraljev. Cilj cijelog projekta bio je kod učenika osvijestiti razvoj hrvatske rock glazbe od samih početaka `60 – ih godina 20. stoljeća do danas.

Poseban je naglasak bio na tome da djeca shvate na koji se način glazba slušala tada i kako se danas sluša te kako je ona utjecala na razvoj društvenih prilika, osobito na mlade.

Učenici su istraživali hrvatske rock bendove, a svoje su radove izložili na interaktivnoj izložbi koja je otvorena do 14. ožujka. Glazba će se moći poslušati na izvornim uređajima određenog razdoblja, gramofonima, kazetofonima i CD playerima, a izložene su i originalne ploče, kazete i CD-i.

Glazbu prati i moda, pa su učenici modnom revijom dočarali stil mladih `60-ih, `70-ih i `80-ih godina, a njihove likovne radove na tu temu također možete pogledati u sklopu izložbe.

Školski bend glazbom je oduševio sve prisutne među kojima su bile i ravnateljica Sanja Sertić i zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić, a našim učenicima poručujemo da i ubuduće osmišljavaju ovakve kreativne projekte.

P.A.