NOVA SEZONA KOREKTIVNE GIMNASTIKE ZA OSOBE 3. ŽIVOTNE DOBI


Osim financiranja programa besplatnog nordijskog hodanja u organizaciji DZSIR Jastreb extrema, za naše umirovljenike ponovno kreće i program Korektivna gimnastika za osobe 3. životne dobi.

O programu
Program korektivne gimnastike, kako joj samo ime govori obuhvaća skup fizičkih vježbi doziranih prema intenzitetu, vrsti i trajanju, koje se primjenjuju preventivno, kada deformitet još nije nastupio ili terapijski, kada je već deformitet nastao u cilju sprečavanja daljnjeg progresa oštećenja.
Povećanje snage i fleksibilnosti mišića, povećanje amplitude pokreta i poboljšanje koordinacije pokreta najčešće su pozitivni efekti vježbanja u sklopu ovog programa.
Pokrovitelj projekta tvrtka Jamnica plus d.o.o.
Program je besplatan za sve zainteresirane osobe 3. životne dobi u jutarnjim terminima, a projekt je pod pokroviteljstvom Jamnice plus d.o.o.
Prvo krećemo sa jednom grupom u 8.30, utorkom i četvrtkom na SRC „Centrala“. Pozivamo sve zainteresirane da dođu na prvi trening u utorak (05.10) u 08.30 sati u dvoranu SRC „Centrala“.
Obzirom na situaciju vezano za COVID – 19, broj polaznika po grupama je ograničen, te su uz određene upute i preporuke osigurani uvjeti kojim se omogućuje polaznicima normalno vježbanje.
Marko Gvozdanović