Nova prometnica u jaskanskoj Gospodarskoj zoni

Ulaganjem u infrastrukturu Gospodarske zone, Grad Jastrebarsko doprinosi stvaranju povoljnog poduzetničkog okruženja. Završeni su radovi na izgradnji prometnice u zoni prema pročistaču otpadnih voda (S3,S4,T10), a ukupna vrijednost ovog EU projekta je gotovo 13 milijuna kuna

Radove je obišao gradonačelnik Zvonimir Novosel sa svojim suradnicima, zamjenicom Nikolinom Ribarić i predsjednikom Gradskog vijeća Leonom Bastašićem te stručnim službama i inženjerom gradilišta Gregorom Rogićem iz tvrtke Strabag koja izvodi radove. „Još jedan veliki projekt sufinanciran sredstvima Europske unije bliži se kraju. Trenutno je u provedbi 10 EU projekata vrijednih više od 275 milijuna kuna, dok je još 7 projekata prijavljeno. Mi smo primjer kako mali grad s malim timom može biti uspješan u povlačenju europskih sredstava.“, istaknuo je prilikom obilaska gradonačelnik.

Realizacijom ovog projekta omogućit će se otvaranje pristupa neiskorištenom zemljištu i povećanje površina namijenjenih za poduzetništvo te će se tako izravno doprinijeti stvaranju povoljnog okruženja za osnivanje i razvoj poduzeća te unaprjeđenje poduzetničkih aktivnosti. Trenutno u gospodarskoj zoni posluje 30 – ak subjekata koji osiguravaju više od 1.000 radnih mjesta. Provedbom projekta, pored same prometnice izgradit će se i druga osnovna komunalna infrastruktura, izgradnjom koje će se na zemljištu u okruženju prometnice stvoriti uvjeti za ulaganje budućih investitora. Osim izgradnje prometnice, projekt je uključio i ugradnju infrastrukture vodovoda, odvodnje te elektro – kabelskih instalacija. Ukupna površina koridora izgrađene prometne i komunalne infrastrukture je 15.076,00 m2.
Projekt se provodi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., a vrijedan je 12.970.144,05 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 11.024.622,44 kuna, dok je Grad Jastrebarsko uložio vlastita sredstva u iznosu od 1.945.521,61 kuna.

P. A.