Noć kazališta u Jastrebarskom

Gradsko kazalište Jastrebarsko u subotu, 19. studenoga ponosno sudjeluje u  projektu gotovo od samog početka, a svoj doprinos dat će i ove godine s dvije predstave – u 18 sati prikazat će predstavu dječjeg ansambla “Što govoriš, to postojiš”, a u 21 sat predstavu odraslog ansambla “Balkanski špijun”

Predstavu “Što govoriš, to postojiš” režirale su voditeljice Male škole glume, Klara Blažek i Lucija Severinac. Predstava tematizira značenje i važnost riječi, namijenjena je osnovnoškolskom uzrastu, a važno je i spomenuti da je voditeljicama iznimno važna bila ideja zajedništva i ravnopravnosti svih malih glumaca u postavljanju predstave pa tako nema glavnih i sporednih uloga.

Predstava “Balkanski špijun” u režiji Mije Matasić rađena je po istoimenom poznatom filmskom i kazališnom predlošku kojeg su za potrebe Gradskog kazališta Jastrebarsko uz redateljicu adaptirali Vladimir Rađenović i Iris Sečen. Radnja je ovog puta smještena u Zagreb s kraja 20. stoljeća, a u subotu će Iliju Čvorovića igrati Hrvoje Sertić, Danicu Klara Blažek, Đuru Ivan Karlo Pintar, Sonju Elizabeta Nemec i Podstanara Ivan Neumann.
Karte za predstave mogu se po cijeni od 10 kuna za dječju i 20 kuna za odraslu predstavu kupiti na ulazu u kino dvoranu sat vremena uoči predstave.
Iznimno se veselimo opet igrati za domaću publiku te se nadamo da se i publika veseli nažim izvedbama.

GKJ