Noa Kelc državni prvak na dugim stazama!

U organizaciji OK Maksimir održano je tradicionalno orijentacijsko natjecanje na otoku Braču, a boje Jastrebarskog zastupali su članovi Orijentacijskog kluba Jelen i član Sportskog kluba Tilček Team

U tri dana natjecanja nastupilo je nešto manje od 350 natjecatelja iz čak 23 države, a održane su četiri utrke (srednje staze, duge staze, noćni sprint, sprint), gdje su natjecatelji trčali i tražili kontrolne točke na području Vidove gore, Postire, Gažula i Dola.
Boje jaskanskih klubova zastupali su ispred OK Jelen, Ivan Šeperić-Grdiša, Sabina Seražin Korper, Daniel Fabijanić, Dalibor Stankovski, Gabriel Šiljevinac, Noa Kelc, Jan Erben, Gabrijel Solenički, dok je za Tilček Team nastupio Dejan Juranić.

Jedna od utrka u sklopu cjelokupnog događaja je bila i utrka za “Državno prvenstvo RH na duge staze”, gdje je Noa Kelc iz OK Jelen postao državni prvak Republike Hrvatske na duge staze u kategoriji M16!
Gabrijel Solenički je u istoj kategoriji M16 osvojio odlično 3. mjesto u RH, kao i Gabriel Šiljevinac u starijoj kategoriji M20.
Nakon 3 dana i 4 utrke proglašeni su pobjednici cjelokupnog natjecanja, a članovi OK Jelen osvojili su dvije medalje i sljedeća mjesta:
M16
Noa Kelc – 3. mjesto
Gabrijel Solenički – 6. mjesto
Jan Erben – 7. mjesto na srednjim i dugim stazama
M20
Gabriel Šiljevinac – 2. Mjesto
M35
Daniel Fabijanić – 7. mjesto
Ivan Šeperić Grdiša – 8. mjesto
Dalibor Stankovski – 9. Mjesto
Ž35
Sabina Seražin Korper – 9. mjesto na srednjim stazama

U kategoriji Open natjecao se je Dejan Juranić iz Tilček Team, koji je iza dva natjecatelja iz Mađarske i jednog natjecatelja iz Slovenije kao najviše rangirani hrvatski natjecatelj u navedenoj kategoriji osvojio u ukupnom zbroju odlično 4. mjesto.
Sljedeći vikend na rasporedu je nova utrka, Kup 4 rijeke, koja će se održati na području Duge Rese, a organizator utrke je Orijentacijski klub Jelen.

D.J.