NINO ŠKRABE – 55 GODINA KAZALIŠTA

Proslava 55 godina umjetničkog djelovanja  osnivača jaskanskog Kazališta Nine Škrabea održat će se u subotu, 16. prosinca od 19:30 u Glazbenoj školi Jastrebarsko

“Nino Škrabe – 55 godina kazališta” – jedinstvena, raskošna knjiga (više od 340 stranica, više od 720 fotografija), kruna je dosadašnje nakladničke djelatnosti Kreativnog studija Zvrk. Nastala je u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazalištem Škrabe.
Knjiga govori o 55 godina umjetničkog, prvenstveno kazališnog djelovanja uglednog hrvatskog književnika, dramatičara i publicista, Jaskanca Nine Škrabea. U ovoj monografiji u formi spomenara opisano je kazališno djelovanje Nine Škrabea u njegovom rodnom Jastrebarskom, ali i u Hrvatskoj i svijetu. Spomenute su i sve njegove predstave, objavljene knjige, filmski scenariji, povezanost sa sportom, djelovanje u Matici hrvatskoj i mnogim drugim područjima, u kojima je ostavio neizbrisiv trag u proteklih 55 godina. I sam Nino Škrabe napisao je posebna sjećanja na suradnike, predstave i događanja.

Poglavlje “Ninekov spomenar” sadrži 85 priloga koje su napisali suradnici, prijatelji, glumci i gledatelji, vezani uz umjetnički put Nine Škrabea. Raskošna knjiga “Nino Škrabe – 55 godina kazališta” idealan je božićni poklon za Vas i Vaše najdraže, a na predstavljanju u subotu, 16. prosinca 2023. moći će se nabaviti po promotivnoj cijeni. Tada će se po akcijskim cijenama moći nabaviti i ostale knjige objavljene u nakladi Zvrka i jaskanskog ogranka Matice hrvatske.

KŠ