NATJEČAJ PO NATJEČAJ, POZNAT NAM JE DIREKTOR!


Ponovno svjedočimo županovom nespretnom manevriranju i poigravanju sa zakonima, propisima, ali i ljudima. Srećom, ovaj put je to ostalo samo na pokušaju.

Riječ je o lažiranju natječaja za izbor direktora, odnosno direktorice Turističke zajednice Zagrebačke županije, koji potpisuje predsjednik Turističkog vijeća, župan Stjepan Kožić.
Na to je ukazao građanin koji se pokušao prijaviti na natječaj, a očitovanje je na danas održanoj sjednici Županijske skupštine od župana tražio županijski vijećnik SDP-a Mihael Zmajlović. Zanimljivo, natječaj raspisan 8. veljače definirao je zapošljavanje direktora na neodređeno, a uz opće uvjete tražila su se i neka konkretna znanja, među njima i rad u akreditiranom sustavu za upravljanje i kontrolu fondova EU.
Osim što se traži znanje rada u sustavu koje može imati jedino – osoba iz sustava, Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma i Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkim uredima predviđeno je zapošljavanje direktora na 4 godine.
Kad su shvatili da je njihov natječaj nezakonit, župan i njegovi suradnici brže – bolje su posljednjeg dana za podnošenje prijava izmijenili uvjete natječaja i uskladili ga sa Zakonom i Pravilnikom pa raspisali da se direktor imenuje na 4 godine, bez potrebnog znanja rada u spomenutom sustavu.
Zaboravili su samo izmijeniti rok za prijavu pa su time zakinuli sve koji bi ispunjavali nove uvjete, a tako i građanina koji se obratio vijećnicima.
-Bez pravovremene reakcije, ovakvo namještanje javnih natječaja opet bi prošlo, što po tko zna koji put govori o načinu upravljanja javnim dobrom – rekao je Mihael Zmajlović, predsjednik SDP-a Zagrebačke županije.
Protiv župana Kožića već je otvorena službena istraga DORH-a zbog zlouporabe položaja i niza drugih kaznenih djela, a taj se niz iz dana u dan nastavlja.
SDPZZ