Naslov prvaka za Drvnu industriju Rubinić

Subotnjim 14. kolom i proglašenjem novog prvaka privedena je kraju 2. Ljetna malonogometna liga zaposlenika s područja grada Jastrebarskog.

DIR – Drvna industrija Rubinić prvak LIZ-a 2021.

U neizvjesnoj utrci za prvaka lige, DIR je kolo prije kraja matematički osigurao naslov prvaka, tako da je u zadnjem kolo već u slavljeničkom izdanju izgubio od ekipe Kauflanda 4:2. Unatoč porazu, ekipi DIR-a nije poremetilo zasluženo slavlje koje se odvijalo na SRC Centrali u subotu popodne i večer.

Tijekom mjesec i pol dana igre i 14 kola, ekipa Drvne industrije Rubinić pokazala je redovnu konstantu u dolasku svih igrača na utakmice. Unatoč privatnim obavezama, te godišnjim odmorima zaposlenika svih ekipa, u konačnici je i to bio važan faktor u određivanju redoslijeda u ukupnom poretku, te su i zbog toga sasvim zasluženo postali novi prvaci Lige.

Osim čvrste, ali i lijepe igre njihovih igrača tijekom cijele lige, zasigurno je pomogla i činjenica da je član DIR-a, Luka Rupčić sa 32 zgoditka proglašen i najboljim strijelcem Lige.

U direktnom dvoboju Obrtnici Jastrebarsko osigurali drugo mjesto Lige ispred ekipe Jamnice.
U zadnjem kolo pala je i odluka o prvom pratitelju prvaka. U utakmici u kojoj se odlučivala pozicija doprvaka, ekipa Obrtnika pobijedila je rezultatom 2:1 ekipu Jamnice i tako osigurala konačno 2. mjesto.
Obrtnici Jastrebarsko u premijernom sudjelovanju ostvarili su tako izvrstan rezultat, a Ekipa Jamnice nakon naslova premijernog izdanja Lige je nastavila s dobrim rezultatima, te osvojila 3.mjesto.Uz 3.mjesto, njihov član Drago Žebec, proglašen je drugi put zaredom najboljim vratarom Lige, sa tek 23 primljena zgoditka u 14. kola.
Ekipa Krke najefikasnija momčad Lige u zadnjem kolo osigurala 4.mjesto

Osim odlučivanja poretka 2. i 3. mjesta, također u zadnjem kolu pala je i odluka o 4. i 5. mjestu Lige. Sa ukupno 61 postignutim zgoditkom i pobjedom od 8:0 protiv ekipe Ireksa, Krka je osigurala 4. mjesto u ukupnom poretku uz status najefikasnije ekipe u Ligi.Lidl osigurao nastavak odigravanja revijalne ženske utakmice, ekipi Kauflanda nagrada za „fair play“
Osim što su dečki ekipe Lidla završili Ligu sa pobjedom protiv ekipe Grada Jastrebarskog, njihove kolegice nastavile su nadamo se, tradiciju odigravanja revijalne ženske utakmice. U međusobnom odigravanju uz atraktivne poteze, rezultat je bio najmanje bitan, a zabava i druženje tijekom i poslije utakmice bio je u prvom planu.

Prema odluci službenih osoba (sudaca) i organizatora, nagrada za „fair play“ odlazi ekipi Kauflanda.
LIGA ZAPOSLENIKA i dalje humanitarnog karaktera.
Kao i prve godine, Liga nastavlja sa svojim humanitarnom radom. Prije početka Lige, sve se su ekipe međusobno dogovorile da nagradni fond ide u smjeru pomoći koji će imati humanitarni predznak. Ukupan nagradni fond Lige iznosio je 6.000,00 kuna koji se zajedničkom odlukom prebacio na hvalevrijedne akcije.

Tako je ekipa Drvne industrije Rubinić svoju nagradu (3.000,00 kn) odlučila usmjeriti na obnovu krovišta i fasade kapelice Svetog Urbana na Gornjoj Reki.
Ekipa Obrtnika Jastrebarskog pridružila se Sportskoj zajednici u akciji prikupljanja bicikla “Bicikl jedan za smiješak jedan” te sa 2.000,00 kuna uvelike pomogla u nabavci novih i rabljenih bicikla za udrugu “Rijeka ljubavi” iz Osijeka koja se brine i pomaže siromašnim, te socijalno ugroženim građanima i obiteljima koji žive na rubu siromaštva.

Ekipa Jamnice (1.000,00 kn) ovom je prilikom odlučila pomoći kolegi Denisu Markulinu, odnosno kćeri, vrlo uspješnoj mladoj jaskanskoj sportskoj nadi, Niki Markulin koja ostvaruje izvrsne rezultate u judu i rukometnu. Vjerujemo da će Niki i roditeljima ova lijepa gesta zasigurno pomoć u njenoj daljnjoj sportskoj karijeri.


Za kraj iz Sportske zajednice zahvaljuju se tvrtkama koje su omogućile i prepoznale ovaj projekt kao mogućnost da svojim zaposlenicima osiguraju dodatan oblik rekreacije, ali i da se međusobno druže van radnog vremena. Također zahvaljuju se i glavnom sponzoru Jamnica plus d.o.o, tvrtka koja prati i financijski pomaže projekte Sportske zajednice Grada Jastrebarskog unazad dvije godine.


Rezultati 14.kola
Lidl – Grad Jastrebarsko 5:1
Kaufland – DIR 4:2
Obrtnici Jastrebarsko – Jamnica 4:2
Krka – Ireks 8:0
M.G.