Nakon 20 godina bliži se kraj županijskom zanemarivanju Jaske!

Jastrebarsko, 20. svibnja 2021. – Mihael Zmajlović, kandidat za novog župana Zagrebačke županije, u Jastrebarskom je osobno čestitao Zvonimiru Novoselu na novom mandatu te ujedno naglasio i važnost drugog kruga lokalnih izbora 30. svibnja.

„Želim zahvaliti Jaskankama i Jaskancima jer su i na ovim izborima pokazali da u nas imaju povjerenje. Na razini grada dali su veliku podršku Zvonimiru Novoselu te meni kao kandidatu za budućeg župana Zagrebačke županije. No, borba za mjesto župana se nastavlja u drugom krugu! Po prvi put u 20 godina Stjepan Kožić nije pobijedio, a sve govori da će u drugom krugu izgubiti vlast i zato nam je podrška svih glasača izuzetno važna. Ovo je velika šansa da svi zajedno dignemo na noge Zagrebačku županiju nakon dva troma i bezidejna desetljeća!“, ističe Mihael Zmajlović.
Naime, po svojoj dugogodišnjoj opstojnosti na vlasti, Kožić je vrlo sličan Bandiću, a jedan i drugi su vladali uz podršku HDZ-a. „Stjepan Kožić je sinonim za staru i korumpiranu politiku. Metode i njegovi zakulisni dogovori su isti kao što je to bilo kod Bandića, samo što je Kožić manje pod reflektorima medija i javnosti!“, pojašnjava Zmajlović.

Da Kožiću nije nimalo svejedno govori i činjenica da je gradove županije počeo posjećivati s premijerom Andrejom Plenkovićem. Atmosfera koja se ovih dana mijenja u Zagrebu direktno utječe i na Zagrebačku županiju, a po svemu sudeći drugi krug će biti zapravo referendum protiv HDZ-a. Zagreb i Zagrebačka županija dva su područja koja bi trebala biti povezana, no stanovnici županije godinama svjedoče lošim cestama i nedostatku javnog prijevoza prema glavnom gradu. Kada javni prijevoz i postoji njegova je cijena toliko visoka da biste za iznos mjesečnog pokaza mogli proputovati pola Europe.


„Za takvo je stanje kriv Stjepan Kožić. Samo su neka mjesta Zagrebačke županije povezana ZET-om jer je Bandić ZET dogovarao većinom s HDZ-ovim gradovima i općinama, a Kožić je to promatrao prekriženih ruku. Autobusi za Veliku Goricu su prepuni i ne poštuje se vozni red. Stanovnici Klinča Sela i Zaprešića misle da kartu plaćaju 4 kune, a ustvari svojim lokalnim proračunom krpaju dugove Holdingu. U Jaski ZET-a niti nema! Kao budući župan sjest ću s novim gradonačelnikom Grada Zagreba i tražiti bolja rješenja, za koja je Kožić očito preumoran. Pozivam sve birače da izađu na izbore! Jer drugi krug je izbor za novog župana, ali i referendum protiv loše i koruptivne vlasti.“, naglasio je Zmajlović.
SDP ZŽ