Najveća nagrada je osmijeh djece

Jaskanske učiteljice Ines Bohaček, Katarina Pučar, Ines Jerčinović i Martina Tunuković, među najboljim su odgojno-obrazovnim djelatnicama u Hrvatskoj

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove je godine, naime, povodom međunarodnog Dana učitelja, nagradilo istaknute učitelje i profesore koji kontinuirano unapređuju odgojno obrazovni sustav, a među 513 najboljih iz cijele zemlje, nalazi se i 4 učiteljica jaskanske osnovne škole “Ljubo Babić”.

Na ovom im je priznanju čestitao gradonačelnik Zvonimir Novosel, naglasivši: „Siguran sam kako je najveća nagrada za trud uložen u rad s djecom upravo njihovo napredovanje i osmijeh, kao i zadovoljstvo roditelja. No, ipak, biti proglašen najboljim u svojem zanimanju čast je koja se ukaže rijetkima. Hvala vam što našu djecu odgajate i obrazujete uz toliko pažnje, znanja i truda!

Svojim je kolegicama čestitala i zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić, istaknuvši kako ju veseli svaki pomak u obrazovanju koje je u našem gradu na visokoj razini. Predsjednik Gradskog vijeća Leon Bastašić dodao je kako će djeca koju danas odgajaju jednog dana činiti naše društvo, stoga je trud uložen u njihovo obrazovanje ujedno i trud u razvoj bolje zajednice.

P.A.