Najbolja chefica svijeta oduševljena Plešivicom

Leonor Espinoza, najbolja ženska chefica svijeta u 2002. godini oduševila se proteklih dana izvornim namirnicama gastronomskih specijaliteta Plešivice

U sklopu posjeta Zagrebačkoj županiji upoznala se s kuhinjom Sande Braje iz Vinogradarske kuće Braje i vrhunskom vinskom pričom vinara s Plešivice. Gastronomski užici pojačani su kušanjem vina plešivičkih vinara.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović istaknula je kako je upravo okolica Zagreba predvodnica ekološke poljoprivrede i proizvodnje na području Republike Hrvatske. „Dolaskom chefice Leonor Espinosa dobivamo priznanje na međunarodnoj razini gdje je prepoznata butik destinacija, jer za veliki odmor nije potrebno ići daleko.“, dodala je.
„Ponosni smo što možemo pokazati kako vina plešivičkih vinara mogu stati uz bok i najzahtjevnijim jelovnicima poznatih chefova. Odvažna, drugačija i smjela, plešivička vina i pjenušci obogatit će svako jelo i pružiti nezaboravan gastro doživljaj. Jaska svakim danom raste kao destinacija u kojoj se uživa svim čulima, istražite to i sami!“, poručila je direktorica Turističke zajednice Grada Jastrebarskog, Petra Masnec.

Kako je dolazak chefice Leonore Espinose na Plešivicu bio pun pogodak jer se prezentirala najbolja kontinentalna pričazaključila je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica festivala Taste the Mediterranean – festivala mediteranske kuhinje i kulture življenja u Hrvatskoj.

TZGJ