Nagrade jaskanskim sportašima i sportskim djelatnicima


Protekli četvrtak u Velikoj Gorici je održana svečanost proglašenja najboljih sportaša Zagrebačke županije za ostvarene rezultate u 2020. godini, te zaslužnih sportskih djelatnika i sportskih klubova u organizaciji Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije.
Nagrade su na prijedlog Upravnog odbora Sportske zajednice Grada Jastrebarskog primili naše Jaskanske i Jaskanci. Temeljem uspjeha, aktivnosti i dugogodišnjeg rada u sportskom sustavu zasluženo priznanje i nagrade dobili su sljedeći pojedinci i udruge:
1. Športsko ribolovno društvo Jastrebarsko – uspješan sportski kolektiv

Udruga s tradicijom preko 80 godina. Kroz njezinu povijest članstvo se ovisno o situaciji povećavalo i smanjivalo. Zadnjih godina uslijed konstantnog ulaganja tj. uređenja jezera i obala, te održavanja škola ribolova za najmlađe uzraste bilježi se stalan rast članstva.
U zadnjih 5. godina ŠRD Jastrebarsko kroz natjecanja imalo je prvaka Hrvatske u Feeder ribolovu i 2 puta člana reprezentacije koji je sudjelovao na svjetskim prvenstvima u Feeder ribolovu. Na jednom od tih SP-ova osim natjecatelja ŠRD Jastrebarsko imalo je i člana udruge koji je bio i kapetan/trener reprezentacije.
U zadnje vrijeme ŠRD Jastrebarsko posebno se ističe sa izdvojenom ribolovnom zonom jezera Novaki s kojom upravlja i gospodari. To je bivši kompleks ribnjaka tj. ribogojilište koje je propalo 90-ih godina prošlog stoljeća. Do sada je uređeno 5 jezera površine veće od 20 hektara i skoro 6 kilometara nasipa tj. obala tih istih jezera. Navedeno područje polagano počinje bit i omiljeno odredište svih Jaskanaca za šetnju i rekreaciju koje se nalazi na ulazu u Grad.
Osim navedenih aktivnosti ŠRD sustavno i redovito održava i sve ostale vode kojima gospodari tako da je u zadnje dvije godine odrađeno uređenje jezera u Goviću, te jezera Dubrava u Donjem Desincu.

2. Zlatko Lončarić – zaslužni sportski djelatnik
Dugogodišnji predsjednik Šahovskog kluba Jaska, te igrač u službenim natjecanjima u šahu od 1971 godine (član ekipe ŠK „Jaska“, Zagrebačka liga“). Prije obnašanja dužnosti predsjednika kluba sudjelovao je u radu kluba kroz ulogu člana Upravnog rada. Također, svojim doprinosom sportu u Gradu Jastrebarskom doprinio je i dodatnim radom u Skupštini i Upravnom odboru Sportske zajednice. Osim šahovskog kluba, bio je i jedan od osnivača koji je sudjelovao u osnivanju Streljačkog kluba „Jastreb“ gdje je još uvijek aktivan član. Osim svojih redovnih aktivnosti unutar kluba, Zlatko Lončarić radi i na popularizaciji šaha među mladima na području Grada. Tako je bio i voditelj šaha u okviru tadašnjeg Pionirskog centra, suradnik šahovske sekcije u OŠ Ljubo Babić, te voditelj škole šaha u okviru „Ljetne igraonice“. Dugogodišnji je predstvanik ŠK Jaska u Skupštini Sportske zajednice Grada Jastrebarskog i Šahovskog saveza Zagrebačke županije.


3. Helena Bašić i Ivano Jeličić – mlade nade i prvaci Hrvatske u mlađim kategorijama u karateu. Članovi Karate kluba „Jastreb“
Sama svečanost održana je u skladu s epidemiološkim mjerama, bez dodatnog programa. Ovim putem predsjednik Domagoj Šlat i članovi Upravnog odbora Sportske zajednice Grada Jastrebarskog čestitaju nagrađenima na zasluženim priznanjima.
SZJ