Motocross reprezentativci odlaze u Španjolsku na najveće okupljanje reprezentacija Eur

Hrvatska motocross reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji priprema se za odlazak na najveće ovogodišnje motocross okupljanje reprezentacija Europe koje se održava u Španjolskoj od 8. do 9. listopada

Ovaj jedinstveni događaj najavili su izbornik Danko Braim, vozači i vozačice CRO team-a Luka Kunić, Matija Šterpin, Šimun Ivandić, Norick Paliaga, Mia Ribić i Enola Šamu te predstavnici Hrvatskog motociklističkog saveza.
S obzirom da je prošli vikend bila zadnja utrka državnog prvenstva, svi reprezentativci su u punoj fizičkoj formi. Neki su vozači vozili i talijansko prvenstvo koji su u reprezentaciji, a neki slovensko prvenstvo. Sad smo se okupili i počinjemo se pripremati za Španjolsku, najavio je Danko Braim, izbornik reprezentacije
Braim očekuje vrhunsku organizaciju, a u ovoj sezoni održale su se sve utrke pa je pozitivnih razmišljanja kad je u pitanju pripremljenost vozača.
– Mladost i sport uvijek donose sreću, a posebno kad se nosi dres naše reprezentacije. Ovaj put platili smo putne troškove i opremu pa ovaj put odlazimo opremljeni kao prava reprezentacija. Cilj nam je zadržati ovu mladost, a ovdje najviše trpe roditelji kojima se najviše zahvaljujem, kazao je Zoran Mioč, sportski direktor motocrossa.

Motocross publici dobro je poznat Luka Kunić, prvak Hrvatske u supercrossu u klasi MX2 i prvak jugoistočne zone Europe, koji se motocrossom bavi oko 8 godina. Vjeruje u uspjeh u Španjolskoj, a otkriva i koliko trenira na tjednoj bazi.
– Na motoru sam većinom utorkom i četvrtkom, a subotom i nedjeljom ako nema utrke. Fizički treniram između treninga motorom, ističe Luka Kunić, prvak Hrvatske i jugoistočne zone Europe
Nakon  Španjolske, Luku čeka još utrka Kupa Alpe Adria u Rumunjskoj koji se održava u četiri države. U tom Kupu Luka je trenutno vodeći vozač. Zanimljiva činjenica da će boje naše zemlje ove godine braniti i ženske reprezentativke, Enola Šamu i Mia Ribić.
– Najdraža utrka bila mi je moja prva utrka svjetskog prvenstva. Sama sebi sam dokazala da ništa nije nemoguće i bila sam iznenađena svojim rezultatom. Nakon 2. utrke završila sam 21. što znači da mi je nedostajala samo jedna pozicija više da bih došla do boda, objasnila je Mia Ribić, hrvatska reprezentativka
Svi natjecatelji tvrde da će konkurencija u Španjolskoj biti žestoka ali s obzirom na svoje dosadašnje uspjehe, ne vjeruju u neuspjeh. Zahvaljuju se izborniku Braimu na svim angažmanima kao i samom izboru da upravo oni budu članovi naše reprezentacije.

TV Trend